Dansk Folkeparti fremsætter nu et beslutningsforslag, der indebærer en oprettelse af et landsdækkende DNA-register.

Dansk Folkeparti vil oprette et landsdækkende DNA-register på baggrund af PKU-registret, der er et sundhedsregister ved Statens Serum Institut, som opbevarer blodprøver fra alle nyfødte siden 1982. Er man født før 1982, skal det være muligt at lade sig registrere frivilligt, og så skal udlændinge med fast ophold i Danmark også indgå i registret, mener partiet.

- Et sådant DNA-register vil uden tvivl betyde, at langt flere forbrydelser bliver opklaret hurtigt. Det vil også medføre, at potentielle serieforbrydere bliver fanget, før de når at begå ny kriminalitet. Vi kan for eksempel se, at DNA-spor viser, at det er den samme mand, der står bag de to uhyggelige sexkidnapninger begået på Fyn. Havde vi haft et nationalt DNA-register, så ville gerningsmanden givetvis være blevet fanget, før han begik sin kidnapning nummer to, siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Han peger ligeledes på den verserende efterforskning i forbindelse med et mord på en 41-årig kvinde i Virum som endnu et eksempel på, hvorfor det er nødvendigt med et DNA-register.

- Politiet har en DNA-profil på gerningsmanden, men altså ikke noget match. Havde politiet haft et landsdækkende DNA-register at søge i, så ville sandsynligheden for at finde et match være langt større. Og når politiet hurtigt kan fange en gerningsmand, så må vi ikke glemme, at det fjerner den utryghed, som mange borgere i nærområdet naturligt nok føler, fordi de har en viden om, at en brutal knivdrabsmand går frit rundt, siger Peter Skaarup.