Det bliver en opgave for justitsminister Morten Bødskov (S) at forklare, hvordan regeringen vil hjælpe politiet med opklaringen af en lang række ældre drabssager, der stadig savner en gerningsmand.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, efter politikredse over hele landet tirsdag meldte ud at man ville genåbne en række gamle, uopklarede drabssager. Sagerne genåbnes, efter ny teknologi har gjort det muligt at sikre beviser fra gamle DNA-spor, hvis de har været opbevaret korrekt.

- Desværre kan mulighederne for opklaring blive påvirket af den fatale beslutning fra et stort flertal i Folketinget uden om Dansk Folkeparti, der 15. april 2010 besluttede at slette sigtedes eller frifundnes DNA-beviser i straffesager, der er over 10 år gamle, siger Peter Skaarup i en pressemeddelelse.

Således bliver DNA-beviser fra personer, der har været sigtet, men aldrig er blevet dømt, slettet fra registret efter 10 år. Og Dansk Folkeparti vil nu have at vide, hvad regeringen vil gøre for at lette politiets arbejde med opklaring af drabssagerne. Partiet har således tidligere foreslået, at langt flere personers DNA-oplysninger bliver registreret.

- Der skal ikke herske tvivl om, at DF hellere så, at et DNA-register indeholdt alle danskere og blev gjort landsdækkende og permanent. Det er i Dansk Folkepartis optik en vigtig landvinding, at ny DNA-teknik muliggør genåbning af en række gamle drabssager i politiets regi. Et landsdækkende og permanent DNA-register ville overordnet gøre det muligt at opklare langt mere kriminalitet, hvis Folketinget bliver en medspiller og ikke en modspiller som i dag, siger Peter Skaarup.

Partiet mener således, at muligheden for at finde et DNA-match på gamle drabssager, ville »være tæt på 100 procent«, hvis et flertal i Folketinget vedtog, at alle danskere fra fødslen blev registreret i et nationalt DNA-register.

Efter Københavns Politi i TV 2s kriminalmagasin »Station 2« mandag aften kunne fortælle, at man ved hjælp af ny DNA-teknologi har genoptaget flere gamle drabssager, har en lang række politikredse landet over valgt at gøre det samme.