DF: Vi vil ikke have polske lønninger

Dansk Folkeparti kan alligevel ikke støtte et forslag om at fjerne fagforeningernes blokaderet, hvis det fører til polske lønninger i Danmark, fastslår arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted.

Fagforeninger skal ikke kunne blokere virksomheder, hvor medarbejderne er organiseret i en konkurrerende fagforening.

Det fastholder Dansk Folkeparti, men partiet trækker sin støtte til et forslag fra Venstre om at forbyde faglige blokader, hvis det viser sig, at det vil bane vejen for løndumping på det danske arbejdsmarked.

- Vi vil være helt sikre på, at man ikke kommer til at åbne for udenlandske overenskomster i Danmark. Vi vil ikke have polske lønninger, understreger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted over for Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge kritikere af beslutningsforslaget er det netop, hvad der vil ske, hvis forbuddet mod blokader indføres. Det oprindelige beslutningsforslag siger, at det skal være ulovligt at blokere virksomheder, der har overenskomst med en landsdækkende fagforening - som det aktuelt er tilfældet i Vejle, hvor 3F blokerer restauranten Vejlegården, hvor de ansatte er medlem af Krifa.

Men dermed åbner man portene for udenlandske overenskomster, lyder kritikken, og det er bestemt ikke meningen, erklærer Bent Bøgsted.

- Vi fastholder, at man ikke bør kunne blokere virksomheder, der har en lovlig overenskomst. Fagforeningerne bør koncentrere sig om de arbejdspladser, hvor der slet ikke er overenskomst. Men vi vil være sikre på, at beslutningsforslaget ikke har nogle utilsigtede konsekvenser, siger DF-ordføreren, der med spænding afventer Arbejdsrettens afgørelse i striden mellem Vejlegården og 3F.

- Hvis retten dømmer til Vejlegårdens fordel, er det måske slet ikke nødvendigt med nye regler, påpeger han.

Venstre er nu gået i gang med at omformulere beslutningsforslaget. Det vides endnu ikke, hvornår det er klar til at blive fremsat igen.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08