Der er for få konsekvenser for de unge i Danmark, der tager til Syrien for at drage i hellig krig. Det mener Dansk Folkeparti, som ligesom de andre borgerlige partier kritiserer regeringens terrorpolitik.

Hvis unge danskere drager i krig i Syrien, skal de ikke længere have adgang til offentlige ydelser som for eksempel SU. Sådan lyder et forslag fra Venstre, og det møder opbakning i Dansk Folkeparti.

»Det er et godt forslag. Det vil vi meget gerne samarbejde med Venstre om i Dansk Folkeparti,« siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF).

Både Venstre samt Konservative og Liberal Alliance kritiserer derudover regeringen for ikke at tage nok hånd om problemet med de danske Syrien-krigere - især set i lyset af, at politiet i Norge torsdag fortalte, at en gruppe med krigstræning fra Syrien planlægger et terrorangreb i landet inden for få dage. Og den kritik tilslutter Martin Henriksen sig.

»Jeg synes, der er behov for, at Folketinget og i særdeleshed regeringen overvejer, hvilke andre tiltag, vi kan tage. Vi kan for eksempel fratage statsborgerskabet fra folk, der kæmper for terrororganisationer og se på, hvordan vi kan forhindre, at de kommer tilbage til Danmark. For eksempel gennem grænsekontrol,« siger han.

For den nuværende indsats er nemlig alt for blød, lyder dommen fra Martin Henriksen, som henviser til, at man i både Storbritannien og Frankrig har rejst tiltale mod en række personer, der har kæmpet i Syrien.

»Den bløde forebyggende indsats, hvor vi når nogle med et dialogkorps på gymnasierne, er fin. Vi kan nå nogen på den måde. Men der er altså også dem, hvor alle forsøg på dialog fiser lige henover hovederne på dem,« siger han og fortsætter:

»Vi skal blive bedre til at forstå, at der også i deres kultur er behov for, at man engang i mellem taler med store bogstaver. Det er det, vi mangler at gøre.«

Samtidig stiller Dansk Folkepartis udlændingeordfører sig helt uforstående over for, at Socialdemokraterne i fredagens Berlingske afviser, at regeringen tager for let på truslen fra Syrien-krigerne.

»Det er dybt uforståeligt, at Socialdemokraterne afviser alle forslag med den begrundelse, at der ikke er behov. Jeg synes, de sidder på hænderne,« siger han.

For det er et tegn på manglende gåpåmod, at Socialdemokraterne ikke vil iværksætte yderligere tiltag i den danske terrorindsats, slår udlændingeordføreren fast.

»De virker som om, de er gået i stå. Man kan ikke bare sådan sidde og vente på, at politiet eller PET retter henvendelse til dem. Politikere må nogle gange gå forrest og sige, at vi ikke synes, der bliver gjort nok,« siger Martin Henriksen.

PET vurderer, at mindst 100 danske statsborgere er draget i krig i Syrien.