Den manglende disciplin i landets folkeskoler skal høre op, og derfor er der brug for at sætte foden ned over for uvorne elever, som ikke kan rette ind.

Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen (DF), er helt på linje med professor i pædagogik ved Aarhus Universitet Niels Egelund, der i søndagens Politiken peger på, at der er for få og for små sanktionsmuligheder over for eleverne, som det er i dag.

»Vi vil ikke finde os i, at uvorne unger ikke hører efter. Man kan bruge straf og sanktioner til at få styr på rødder. Der er vores holdning i Dansk Folkeparti meget klar,« siger undervisningsordføreren og peger på en række konkrete eksempler på sanktioner.

»Man kunne give eftersidninger, eller man kunne sige til eleven, der har været uvorn, at ’du kan lige feje skolegården her, eller du rydder lige op i klasselokalerne, eller vi har et toilet, der skal gøres rent’. Når lille Olfert har gjort det nogle gange, så tror jeg, han bliver træt af det og retter ind«, siger Alex Ahrendtsen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) mener ikke, at folkeskolen i tilstrækkelig grad sikrer ro og disciplin, og hun håber, at folkeskolereformen, der træder i kraft i år, kan rette op på problemet. Hun mener dog ikke, at det i sig selv skal være et mål, »at der bruges masser af sanktioner«.

Men den holdning er for slap, lyder det fra Dansk Folkeparti

»Vi forstår ikke, at undervisningsministeren er så tilbagelænet på det her område. Hun kunne jo have brugt det her som anledning til at sende et klart signal til forældre, skoler og lærere om, at vi vil uroen til livs,« siger Alex Ahrendtsen og peger på, at forældrene spiller en central rolle, når det kommer til at sikre ro i klasserne.

»Forældrene skal bakke op om skolen og lærerne ved at sige til deres søn eller datter, at han eller hun skal opføre sig ordentligt og høre efter, hvad læreren siger. Ellers vanker der, når du kommer hjem. Så får du skæld ud, eller hvad vi nu kan finde ud af,« siger han.