Finansminister Bjarne Corydon er klar til at lave en aftale med Dansk Folkeparti, hvis indholdet er rigtigt.

Dansk Folkeparti og regeringen skal mødes igen og forhandle videre om finansloven for 2013. Det erklærer begge parter sig klar til, efter at de torsdag aften mødtes til de første reelle forhandlinger om næste års finanslov.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl, der havde ni krav med til forhandlingsbordet, betegner mødet som konstruktivt.

- Vi har gennemgået vores ni punkter, og der er selvfølgelig punkter, som er nemmere at gå til end andre. Men jeg tror, det er sundt, at regeringen har kunnet mærke på os, at vi er stærkt interesseret i at forhandle det her, men også at vi har en klar politik i forhold til for eksempel østarbejdere i Danmark, grænsehandlen og så videre, siger Kristian Thulesen Dahl, der forventer at få endnu en invitation til forhandlinger fra finansminister Bjarne Corydon (S).

- Alene det, at vi er kommet til et møde, hvor vi reelt diskuterer politik, bringer os tættere på en aftale, men om det bærer hele vejen, ved vi ikke endnu. Det, vi kan sige, er, at det her møde betyder ikke, at vi ikke forhandler videre med regeringen. Det betyder, vi forhandler videre, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han udtrykte inden mødet usikkerhed om, hvorvidt regeringen reelt er parat til at indgå en aftale med Dansk Folkeparti, eller om man blot vil bruge partiet til at presse Venstre og Enhedslisten. Aftenens møde betegner Kristian Thulesen Dahl dog som en reel snak.

- Nu er finansministeren svær at aflæse. Han har ikke et kropssprog, der gør, at det er helt oplagt, hvad han tænker. Det, tror jeg, de fleste, der har set ham optræde, vil kunne bekræfte. Men det var en reel snak, vi havde. Det var der ingen tvivl om, siger han.

Finansminister Bjarne Corydon (S) melder efter mødet, at han er klar til at se Dansk Folkeparti ved forhandlingsbordet igen. Finansministeren ser ingen problemer i at lukke en aftale med partiet, hvis indholdet er rigtigt.

- Jeg er her for at samarbejde. Jeg er her for at skabe resultater. Og det gælder også i forhold til Dansk Folkeparti, siger Bjarne Corydon.

Han betegner forhandlingerne med de partier, der har været ved forhandlingsbordet, som svære og komplicerede.

- Partierne rejser krav, som det kan være vanskeligt at imødekomme, og pengene er små. Men jeg forsøger at håndtere det fra midten af dansk politik, det er derfra, vi synes, landet skal ledes, siger han.