KØB PLUS!

DF: L.O.C. skal ud af folkeskolen

Nyt materiale til 9. og 10. klasse handler om voldsdømte tv-stjerne og rapper L.O.C. Træk det tilbage, kræver DF

’L.O.C. – De syv dødssynder’. Sådan lyder titlen på et helt nyt undervisningsmateriale beregnet til folkeskolens elever i 9. og 10. klasse.

Rapperen og tv-kendissen L.O.C., hvis borgerlige navn er Liam Nygaard O’Connor, er så sent som i onsdags for anden gang blevet dømt som voldsmand. Det skete ved Retten i Odense, som idømte den 33-årige aarhusianer 40 dages betinget fængsel for at have slået en gæst i hovedet med en knytnæve den 9. juni i år ved musikfestivalen Rock Under Broen i Middelfart.

Men at L.O.C. er dobbeltdømt voldsmand kan ikke forenes med, at han nu også indgår som hovedkarakteren i et omfattende undervisningsmateriale til landets folkeskoleelever, mener Dansk Folkepartis kultur- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen.

TDC vidste alt om tidligere voldsdom: Beholder alligevel L.O.C.

’Fuldstændig uacceptabelt’

- Vi har intet problem med, at man tager temaet de syv dødssynder op. Det er både interessant og godt. Men at man gør en nylig dømt voldsmand til omdrejningspunktet i materialet, er fuldstændig uacceptabelt. Vi kan jo ikke have sådan én som forbillede for vores børn. Det er en kæmpe fejl. Min klare holdning er, at ’L.O.C. - De syv dødssynder’ skal trækkes tilbage omgående, siger Alex Ahrendtsen til BT.

Han beder derfor nu børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) om at gå ind i sagen.

– Problemet er jo, at nogle af de unge mennesker i dag desværre har meget svært ved at skelne mellem, hvad der er moralsk rigtigt og moralsk forkert. De ser på en rapper som en person med en kæmpe status. En status, som kan sammenlignes med den, man i 1800-tallet kun tildelte grever og baroner, siger han.

Druk, dumheder og vold: L.O.C.s vilde fortid

Sammenligner med Jønke

– Når man på denne måde ikoniserer L.O.C. gennem materialet til folkeskolens elever, så er det for mig fuldstændig i samme – og helt forkerte – boldgade som dengang Jønke, en dybt kriminel rocker, fik lov at rejse rundt som en helt på landets gymnasier og promovere sig selv og sin bog. Det er forkasteligt, at det kan finde sted. På samme måde skal det nye undervisningsmateriale trækkes tilbage, fastslår han.

Mener du, at undervisningsmaterialet om L.O.C. bør trækkes tilbage?

Deltag i debatten under artiklen

Din kommentar

Kommentarer

IDOLISERING

Skrevet af Lis, Mandag den 12. november 2012, 00:21

Naturligvis skal en så byb kriminel kendis IKKE indgå i skolernes undervisningsmateriale,det skulle da være for at have et eksempel på hvor dybt et menneske kan synke, fordi vedkommende IKKE forstår sig på at leve i et land hvor vold ikke hører hjemme, og aldrig har gjort det.

Tak for tydeliggørelsen af en problemstilling

Skrevet af Kim Gærtner, Søndag den 11. november 2012, 18:08

Kan vi ikke snart få en faglig debat.

Hvem har set i hvilken sammenhæng dette undervisningsmateriale skal bruges. hvilken udformning og mål er der med materialet? Netop ovenstående udtalelser udtrykker ikke lige frem tillid til lærernes evne til at didaktisk reflektere over de materialer de bruger i deres undervisning. Det er ikke alle lærere der er blinde høns der bare er uden kritik for det stykke arbejde de står og udfører hver eneste dag. (Det forekommer mig dog tit at være forudsætningen for mange indlæg)

Moralsk rigtigt og forkert læres ikke gennem afskærmning, men gennem en didaktisk fornuftig tilgang der har udgangspunkt i elevernes univers. Og jo, nogen hører L.O.C., men skal vi ikke hellere tage fat i de tunge drenge.

Daglige udsendelser som fristet, paradise hotel, divaer i junglen og ,som jeg lige har set her over nettet, Big brother 2012.

Disse underholdningsprogrammer ligger i den bedste sendetid og giver os indsigt i de mere intime dele af livet. De viser hvordan man virkelig skal være som menneske. husalteret kommer ukritisk med den hel nye aktuelle moral. måske fuldt op af en speakerkommentar der skal formidle et eller andet etisk niveau.

Det hele lige tids nok til aftenkaffen efter aftensmaden.

Skoleelever sammen med forældre bliver interviewet i morgenfjernsynet om hvad de synes om det nye World of Warcraft. Dette har de siddet og spillet hele natten. Ingen sætter spørgsmål ved om det ikke var fornuftigt at komme i seng og i skole. Og samstemmende kan man høre alle sige. Det er bare den ene gang. Samtidig bringer tv-avisen en rapportage om at det ser sort ud for danske elevers færdigheder. . . . Jo tak skal du have. Det tror jeg på. Men til gengæld er han ja level 85 paladin og styrer for vildt i WoW.

Kom nu ind i kampen. Elever brænder levende hamstre af og putter det på youtube . . . . . .

Og til dem der griner af denne kommentar og måske hopper på youtube for at lede. . . . Nej jeg skal ikke fælde dom.

Det gjorde samfundet. Det blev til en fængselsstraf.

Og så undervises der også i samfundsfag i skolen . . .

og jeg tror nok det der hedder at man afsoner sin straf og derefter kan komme tilbage til samfundet som borger. Vi har ikke censur i skolesystemet (det kunne man ønske sig at der var i tv'et når man sidder og drikker te og sapper gennem kanalerne og pludselig kører der disse grønne optagelser mm. Og de - i mine øren - latterlige kommentarer kommer, der prøver at give utryk for at dette her skam er meget dybt indhold).

Lad være med at spilde tiden med en L.O.C sang og lad nu de undervisningskompetente undervise. . . . Sidst jeg så efter var den politiske del vist noget med at lovgive.

Slap moral...?

Skrevet af Mickei Jacobsen, Søndag den 11. november 2012, 17:01

Alex Ahrendtsen er da om nogen ude af trit med virkeligheden!
Hvordan kan man gøre sådan en tåbe, til noget så vigtigt som uddannelsesorfører?

Lige pludseligt har de unge svært ved at skelne imellem hvad der er moralsk rigtigt og forkert.
Og hvor får han så den opfattelse fra?
De unge i dag er hverken bedre eller dårligere, i forhold til tidligere generationer til at skelne, mellem rigtigt og forkert.
Hvad er det næste, der kommer af moralske opstød? Skal vi til at forbyde at 50 Cents udgiver musik i Danmark, fordi han er straffet i USA.
Hvis vi skal være så bekymret på vores unges vegne, så skal vi også fjerne alt hvad Klaus Rifbjerg har udgivet. Han har jo røget hash offentligt...
Eller endnu bedre, hvad med med at fyre de politikere der har kørt spiritus kørsel, eller på anden måde forbrudt sig i mod loven? Og det er så ligegyldigt om det er 30 år siden!
Hvis vi skulle beskytte vores unge mod dårlig indflydelse, ville det klæde politikerne at koncentrer sig om at få luget ud i mistænksomme bestyrelsesmedlemmer og direktører i diverse virksomheder.

Så lad nu L.O.C. blive på skemaet og Jønke også for den sags skyld. For hvis der er noget de unge har respekt for, så er det folk som har prøvet livet. Det er dem de lærer af, og lærer hvordan man ikke skal begå sig.
De unge kan sagtens forholde sig til L.O.C.s tekster uden at sige at vold er ok.
Vores unge er nemlig klogerer end gennemsnittet af politikerne!
Og gudskelov for det.

mia megann

Skrevet af mia, Søndag den 11. november 2012, 13:38

kom nu så slapper vi lige heeelt af alle begår fejl og tror ikke loc har tænkt sig og starte sin egen lille klub , og hvis der endelig var en der hjemme der sad og tænkte orja loc har slået en nu går jeg sku ud og gøre det samme, så er personen skuda så dum i forvejen så personen burde spæres inde, ! ;) de der snørebånd må du lige løsne lidt hr Alex Ahrendtsen, hvis du sammen ligner loc med jønke så tror jeg sku merre det dig der har svært ved af skelne mellem rigtig og forkert hehe go dag tak for griner

EJ hold da op

Skrevet af Sophie, Søndag den 11. november 2012, 11:57

Altså seriøst, nu må de tage sig sammen!.
folke skole elever, og specielt dem i 9 - 10 kl. (som mig selv) er fucking lige glade med hvad de laver i skolen, det er kun deres hysteriske forældre der vil blive oprevede over det!, Vi ser op til L.O.C pga hans musik ikke hvad han laver i sin fritid og desuden burde et knyt næve slag ikke give en dom overhovedet, JEG kunne aldrig drømme om at være sammen med en mand/dreng der ikke kunne slå fra sig i nogle situationer.

L.O.C.

Skrevet af Lissi Holm, Søndag den 11. november 2012, 11:40

Jeg hader at skulle give DF ret i noget som helst, men det bliver jeg altså nødt til i denne sag, ØV, men naturligvis kan L.O.C. ikke bruges i undervisningsmateriale for folkeskoler, forstår heller ikke TV2 og mit teleselskab TDC, at man begge steder accepterer vold, oveni købet for 2. gang.