Kasper Ravn Fredensborg (DF) har ikke ondt af dem, der drukner, mens de prøver at flygte i overfyldte fiskekuttere.
Kasper Ravn Fredensborg (DF) har ikke ondt af dem, der drukner, mens de prøver at flygte i overfyldte fiskekuttere. Foto: Herning Kommune

- De kunne jo også bare lade være! Hvad er der galt med at blive i sit land og kæmpe for en bedre fremtid? Jeg har ikke ondt af de, der drukner på den farefulde tur! Deres valg deres skæbne.

Sådan skriver byrådsmedlem i Herning Kommune for Dansk Folkeparti, Kasper Ravn Fredensborg, i en kommentar til et blogindlæg, som debattør og mellemøstekspert Naser Khader har skrevet i BT. I den skriver Khader blandt andet om de mange, der har mistet livet, mens de har været på flugt i overfyldte både.

- Ingen kan forestille sig, hvor rædselsfuldt det er at være tvunget til at flygte i en overfyldt fiskekutter med 800 andre til en pris på et sted mellem 1.000-2.000 US Dollars pr. person! Jeg har flere familiemedlemmer, som har prøvet turen, og de fortæller, at bådturen fra Nordafrika til Syditalien, hvor flere døde undervejs, er næsten lige så slem som oplevelserne af borgerkrigen i Syrien, skriver Naser Khader på sin Facebook-profil og linker til sin blog.

Men for Kasper Ravn Fredensborg er der valg. Og så er der konsekvenser. Sådan hænger det meste sammen her i livet. Derfor står han fast på det, han har skrevet.

- Vi foretager jo alle her i livet nogle forskellige valg. Og vi ved, at de valg, vi tager, har nogle konsekvenser. De, der hopper på de både, ved, at det er en farefuld færd. Så jeg har ikke ondt af dem, siger han til bt.dk og fortsætter:

- Selvfølgelig synes jeg, at det er tragisk, når bådene synker. Men jeg har ikke ondt af dem.

'Man skal blive og kæmpe' 
 
I stedet mener politikeren fra Dansk Folkeparti, at man skal blive og kæmpe for sit land i stedet for at flygte.

- Som jeg plejer at sige, så vil de fleste andre her i Norden eller i Europa blive og kæmpe for deres land og prøve at få det på fode igen. For ofte flygter man fra en - undskyld mit ordvalg - syg diktator eller fordi, man er forfulgt. Man stikker tit halen mellem benene og løber væk i stedet for at blive og kæmpe for sin sag, siger Kasper Ravn Fredensborg, der tidligere har været medlem af Konservative. 

Og selvom forholdene i landene, som mange flygter fra sjældent er de samme som i Norden, burde man stadig blive og kæmpe, mener politikeren. Der kan dog være undtagelser.

- Der kan være nogen, som er syge eller er blevet skudt, som ikke har mulighed for at blive og kæmpe. Der er altid undtagelser. Det er ikke fordi, man kan stryge alle over én kam og sige, at det er forfærdeligt, at de flygter, siger Kasper Ravn Fredensborg og fortsætter:

- Men hvis alle stikker halen mellem benene, så bliver det jo ikke bedre. 

Han er derfor heller ikke i tvivl om, at han ville blive i nærheden af Danmark, hvis en lignende situation skulle opstå.

- Hvis nu der for eksempel var krig i Danmark, og jeg ikke kunne blive og kæmpe, så ville jeg aller højst tage til Sverige og med det samme, der var bare en lille smule stabilitet, så ville jeg komme tilbage og hjælpe med at genopbygge mit land. Men først og fremmest bille jeg blive og kæmpe.
 
Blokeret af Khader

Kasper Ravn Fredensborgs kommentar har efterfølgende fået Naser Khader til at blokere DF-politikeren.

- Man må gerne have lidt empati og forståelse for de stakkels mennesker - du bliver hermed blokeret - din store egoistiske idiot!, skriver Naser Khader som svar på Kasper Ravn Fredensborgs kommentar.

Men det er ikke fordi, byrådsmedlemmet ikke kan have empati med dem.

- Det er hans valg at blokere mig. Men det er ikke fordi, man ikke kan have empati med dem. Jeg synes bare helt grundlæggende ikke, at man skal have ondt af dem, fordi de selv har taget valget og er herre over deres egen skæbne. De ved, at der er stor risiko forbundet med det, siger Kasper Ravn Fredensborg. 

Men selvom mange måske ser sig nødsaget til at flygte og ikke ser andre muligheder for at komme væk end med de overfyldte fiskekuttere, så mener byrådsmedlemmet ikke, at man skal have ondt af dem, fordi det er deres eget valg.  

- Jo, det er synd for dem, når det sker, men jeg har ikke ondt af dem, siger han og understreger, at Naser Khader skal være velkommen til at blokere ham.

- Man efterspørger hele tiden folk, der vil sige deres mening, siger Kasper Ravn Fredensborg og fortsætter:

- Nu er jeg ikke typen, der bare holder min mund. Hvis man har noget på hjerte, så skal man sige det. Og derfor siger jeg det, som jeg gør.

SMS

Tophistorier

Historisk badehotel brændt ned til grunden: Vil det genopstå af asken?
Svinkløv Badehotel er natten til mandag brændt ned til grunden. Her ses brandtomten mandag morgen

Historisk badehotel brændt ned til grunden: Vil det genopstå af asken?

Klub meldte Laudrup ud: Men den danske legende har en anden version
Michael Laudrup: »Jeg har ikke underskrevet nogen kontrakt. Ikke med Al-Rayyan, Valencia eller nogen anden.«

Klub meldte Laudrup ud: Men den danske legende har en anden version

Wozniacki fortsætter ufortrødent: Besejrer tidligere US Open-vinder
Caroline Wozniacki vandt mandag sin første kamp ved Wuhan Open. Scanpix/Toru Yamanaka

Wozniacki fortsætter ufortrødent: Besejrer tidligere US Open-vinder

Kvinde påkørt af bus: Blev fløjet på Rigshospitalet med alvorligt kvæstet ben
En 65-årig er påkørt af en bus ved Søndre Alle i Køge.

Kvinde påkørt af bus: Blev fløjet på Rigshospitalet med alvorligt kvæstet ben

Rystende billede af IS-sexslave gik verden rundt: Sandheden bag kan dog være en anden
Foto: Twitter

Rystende billede af IS-sexslave gik verden rundt: Sandheden bag kan dog være en anden

Christiane har født: Han ligner sin mor på en prik
Her ses Christiane Schaumburg-Müller på den røde løber for fire måneder siden.

Christiane har født: Han ligner sin mor på en prik

Se billedet: 60 danske soldater lægger sig ned af en helt særlig årsag

Se billedet: 60 danske soldater lægger sig ned af en helt særlig årsag

Politi efterlyser Volvo: Kan være gerningsmænd bag fynsk motorvejstragedie
Det er en Volvo, som minder om denne, et vidne angiveligt har set.

Politi efterlyser Volvo: Kan være gerningsmænd bag fynsk motorvejstragedie

Hitter på Facebook