Morten Bødskov (S) har sagt ét til Folketinget og noget andet til EU i forhold til ændring af udvisningsreglerne for kriminelle udlændinge, og derfor skal justitsministeren stilles til regnskab i et samråd, siger Dansk Folkeparti.

Danskerne har fået at vide, at nye regler om udvisning af kriminelle udlændinge ikke får nogen reel betydning, mens EU-Kommissionen er blevet informeret om, at kriminelle udlændinge efter ændringerne har sværere ved at blive udvist. Det skriver Information torsdag.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, mener, at Morten Bødskov (S) skal stilles til regnskab for sit mulige dobbeltspil.

- Der er ingen tvivl om, at vi nu skal have et samråd med ministeren for at få klarlagt, hvad det er, han egentlig mener. Han kan ikke mene det, som han siger til EU, hvis han samtidig mener det, som han siger i Folketinget, siger Peter Skaarup.

I sommer vedtog Folketinget en stramning af udvisningsreglerne. Kort før påske annoncerede Morten Bødskov i Jyllands-Posten, at han ville regulere reglerne. Her sagde han, at ændringen kun har symbolsk betydning. Det er Peter Skaarup uenig i.

- Det er bestemt en ændring, der gør en reel forskel, siger han.

Derfor mener han også, at det er ekstra alvorligt, at justitsministeren ifølge DF taler med to tunger.

- Jeg vil sammenligne det med de imamer, der under Muhammed-krisen sagde én ting til danske medier og noget andet til de mellemøstlige medier. Det er meget alvorligt, siger Peter Skaarup.

Morten Bødskov sagde dengang til Jyllands-Posten, at ændringen af reglerne vil indebære, at »den eksisterende ordlyd ’med sikkerhed’ vil blive slettet for at give en forbedret beskyttelse mod udvisning«.

Ændringen er ifølge Information kommet på tale efter en brevudveksling med EUs kommissær for retlige anliggender, Viviane Reding, hvor kommissæren havde udtrykt bekymring for, om reglerne fra i sommer harmonerer med EUs opholdsdirektiv.

- Det var noget, der blev indført her lige før regeringen trådte til. Derfor havde det været helt rimeligt, at man diskuterede det i Folketinget, før man bøjede sig for EU, siger Peter Skaarup.