Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) så helst, at man afviste alle flygtninge ved grænsen.

København: Der er god ræsons i, at udviklingsbistanden bruges i udlandet frem for flygtningemodtagelsen i Danmark.

Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Meldingen kommer, efter at regeringens udenrigsgransker, Peter Taksøe-Jensen, ifølge Politiken foreslår, at udviklingsbistanden i højere grad skal bruges i nærområderne.

- Det giver rigtig god mening. Det flugter meget godt med, hvad vi siger i Dansk Folkeparti. Men det forudsætter så også bare, at der ikke kommer flere flygtninge til Danmark, siger Martin Henriksen.

- Vi bør lave en straksbehandling ved grænsen og så afvise asylansøgere der. Det ville sikre midler til at hjælpe mere i nærområderne, tilføjer han.

Peter Taksøe-Jensen, der desuden er dansk ambassadør i Indien, fik i efteråret 2015 af Venstre-regeringen til opgave at lave den udenrigspolitiske udredning.

Udredningen kommer med en række anbefalinger til, hvordan dansk udenrigspolitik bedst skrues sammen de næste 10-15 år.

Udredningen offentliggøres mandag.

- Jeg får nok nogle tæsk for at sige det, men jeg synes, man skal tænke over, hvordan man mest effektivt kan bruge bistandspenge. En krone anvendt i Thy er ikke nær så effektiv som i Jordan, siger Peter Taksøe-Jensen til Politiken.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen bifalder Peter Taksøe-Jensens anbefaling.

- Det er jo en fin idé. Vi vil hellere hjælpe dem i nærområderne end dem, der kommer til Danmark, fordi vi betragter mange af dem som bekvemmelighedsflygtninge.

Ud over forslaget om at bruge flere penge i udlandet foreslår Peter Taksøe-Jensen, at man fokuserer bistanden mere, end man gør i dag.

Det skal ske ved at fravælge en stribe lande og i stedet for fokusere på de lande, der kommer flest flygtninge fra, så som Afghanistan, Syrien, Irak og Libyen.

/ritzau/