Lars Løkke Rasmussen (V) har haft flere indtægter, end han i første omgang har orienteret myndighederne om. Det viser en aktindsigt i et brev fra Venstre-formanden til Moderniseringsstyrelsen, som Jyllands-Posten og BT har fået aktindsigt i.

Som tidligere statsminister får Lars Løkke Rasmussen hvert år udbetalt et eftervederlag på omkring 1,5 millioner kroner. Ekstraindtægter - med undtagelse af hans indtægt som folketingsmedlem - skal Lars Løkke Rasmussen selv indberette til Moderniseringsstyrelsen, der administrer eftervederlaget. Styrelsen modregner på baggrund af indberetningerne krone for krone, så han ikke får udbetalt for meget.

Lars Løkke Rasmussen skriver til styrelsen 11. oktober, at han fra oktober 2011 til oktober 2012 ikke havde »modtaget modregningspligtige beløb« udover et honorar for at sidde i Nationalbankens repræsentantskab.

Lars Løkke Rasmussen anførte, at han fra 2012 til 2013 havde fået penge for at være formand for Løkkefonden og for klimaorganisationen The Global Green Growth Institute (GGGI), og han anslog, at han ville få udbetalt 150.000 kroner fra GGGI. Det præcise tal ville komme senere, skrev han.

Siden er det kommet frem, at Venstre også stiller fri bil til rådighed for ham til en værdi af omkring 100.000 kroner, og at han har modtaget diæter for omkring 8.000 kroner, der muligvis også skal modregnes. Lars Løkke Rasmussen har derfor sendt en ny redegørelse til Moderniseringsstyrelsen 31. oktober.

Lars Løkke Rasmussen har nu - ifølge partifællen Claus Hjort Frederiksen (V) - fået »professionel hjælp« fra en revisor og en advokat til at gennemgå sine økonomiske forhold. I det nye brev fremgår således yderligere indtægter. Det vides ikke hvilke, da styrelsen har overstreget store dele af brevet i både BTs og Jyllands-Postens aktindsigter. Det er derfor heller ikke muligt at udlede, hvor stort et efterslæb Lars Løkke Rasmussen har i forhold til staten, som han i sin første orientering fra 11. oktober angav til cirka 200.000 kroner.

Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil (S) opfordrer derfor Venstre-formanden til at oplyse, hvad der står i brevet.

»I de papirer, pressen har fået indblik i, kan vi intet se om løn, vederlag, diæter og firmabil - alle de emner, som har været kritiseret i medierne. Og så længe de oplysninger ikke bliver fremlagt, kan man ikke sige, der har været fuld åbenhed,« siger hun til BT.

Lars Løkke Rasmussen henviser til, at det ikke er ham, der har valgt at mørklægge oplysningerne.

»Jeg har givet de oplysninger til Moderniseringsstyrelsen og skattevæsenet, som jeg skal. Så er det op til dem at vurdere, hvad der er privat. Det er ikke mig selv, der beslutter, hvilke felter der skal streges over, når der bliver givet aktindsigt. Jeg har ikke tænkt mig at lægge min selvangivelse frem,« siger Lars Løkke Rasmussen til BT.