I Danmark har de fået fagforeninger og politikere på nakken for at hænge offentligt ansatte ud på et register på nettet, men kritikken preller af på partiet og hjemmesiden Det Sorte Register, der nu planlægger udvidelse til Norge, Sverige, Tyskland og USA.

Det meddeler bevægelsens direktør, Ole Christiansen, der påpeger, at detsorteregister.info er registreret i Tyskland og er hosted i USA og derfor slipper uden om den danske datalovgivning.

»Vi er her, og vi bliver her,« siger han og bekræfter, at siden barsler med en såkaldt dødsliste over offentligt ansatte, der har brudt loven.

Selvom det er ulovligt at true folk på livet, mener Ole Christiansen ikke, at dødslisten vil bryde nogen lovgivning:

»Vi truer ikke folk, for vi fortæller dem ikke, hvem vi sætter på dødslisten. Vi sætter folk på listen, når de gentagne gange er registreret med anmærkninger hos os. Hvis vi så får gennemført dødsstraf i Danmark, som vi som politisk parti arbejder på at få indført, så ved vi, hvilke personer, der skal dømmes. Det er en ganske almindelig politisk holdning, som vi har ret til i henhold til grundloven,« siger Ole Christiansen.

Spørgsmål: Hvad retfærdiggør, at offentligt ansatte skal kunne idømmes den hårdest tænkelige straf?

»Hvad retfærdiggør, at man tvangsfjerner et barn ubegrundet? Det skader barnet, det skader den pågældende forælder, og derfor bør det også skade den pågældende sagsbehandler. Derfor er det nødvendigt at gå meget hårdt til værks og sige, at vi ikke tolererer loven, når man arbejder i offentlig tjeneste,« siger Ole Christiansen.

Adspurgt om han kan sætte sig ind det psykiske pres, registret sætter de offentlige ansatte i, lyder svaret:

»Vi laver ikke en registrering, før vi har undersøgt sagen grundigt. Så man skal kun være bekymret for at blive registreret, hvis man har noget at skjule.«