Dansk Folkeparti taber terræn i den første meningsmåling fra Voxmeter efter efterlønsaftalen. Rød blok fører.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Dansk Folkepartis ellers trofaste vælgerskare giver nu tilsyneladende partiet en advarsel.



I hvert fald falder partiets opbakning til 11,1 procent i en ny meningsmåling fra Voxmeter. Målingen er gennemført fra mandag til torsdag i denne uge - efter at regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale sidste fredag indgik en aftale om at beskære efterlønnen.

HVORFOR BLIVER DF STRAFFET AF VÆLGERNE NU? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN 

Målingens resultat står i kontrast til Dansk Folkepartis valgresultat på 13,9 procent og til, at partiet normalt ligger meget stabilt i meningsmålingerne. I den seneste måling fra Voxmeter stod partiet til 13,6 procent af stemmerne.



Ser man på de politiske blokke, fører rød blok med 95 mandater overfor blå bloks 80 mandater. Målt i procent er fordelingen 53,5 til rød blok og 44,8 procent til blå blok.

Tælles Kristendemokraterne med, samler regeringens koalition 45,6 procent af stemmerne, men partiet er under spærregrænsen.

Internt i Venstre er vurderingen, at et efterslæb på et par procent kan hentes i en valgkamp, men med dagens måling er der et stykke til de magiske 48 procent.

Ser man på de fire partier, , så står de til at få 49,8 procent af stemmerne. Ikke nok til at samle flertal, men så tæt på, at den statistiske usikkerhed gør det svært at konkludere præcist.

Ud over at Dansk Folkeparti får vælgerklø, så må også Socialdemokraterne indkassere en lille tilbagegang, efter at de har fremlagt deres økonomiske plan Fair Løsning 2020 i mandags. Partiet står til at få 27,6 procent af stemmerne mod 28,2 i den seneste Voxmeter-måling.

Set med blokkens briller opvejes det dog af, at De Radikale går frem fra 7,2 til 8,3 procent. En markant fremgang for partiet, som i lang tid ellers har været presset i målingerne.

En detalje i målingen er, at S, SF og De Radikale alene samler 89 mandater. Og da målingen ikke tæller de fire nordatlantiske mandater med, er det præcis nok til, at de tre partier samler flertal uden Enhedslisten.
Hvorfor bliver Dansk Folkeparti straffet af vælgerne nu? Er det efterlønsforliget, der rammer dem nu? Eller er det tilfældigt, at de går lidt tilbage nu? Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.
 /ritzau/