Danmark sender 60 millioner til Sudan og Sydsudan

Den humanitære situation i Sudan og Sydsudan er så alvorlig, at Danmark nu sender 60 millioner kroner til området. Pengene skal hjælpe folk i akut nød, siger udviklingsministeren.

Danmark sender 60 millioner kroner til Sudan og Sydsudan, hvor pengene skal gå til folk i akut nød. De skal dække helt basale behov i form af mad, vand og medicin.

Udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R) understreger, at støtten ikke er en reaktion på den seneste uges voldelige konflikt i Sydsudan, hvor hundredvis er blevet dræbt og cirka 20.000 personer har søgt tilflugt på FN-baser. Støtten er derimod et bidrag til arbejdet med en længerevarende og dyb humanitær krise, hvor de danske nødhjælpsorganisationer har været engageret gennem mange år.

»Den humanitære situation i Sudan og Sydsudan er dybt alvorlig, og mere end tre millioner menneskers liv afhænger af nødhjælp,« siger Rasmus Helveg Petersen i en pressemeddelelse og uddyber:

»Den aktuelle konflikt får os ikke til at lade disse mennesker i stikken. Tværtimod. Vi står ved vores humanitære forpligtelser og vil gøre alt for, at hjælpen kommer frem til de tusindvis af flygtninge og fattige folk i akut nød«.

De 60 millioner kroner fordeles mellem Dansk Flygtningehjælp, Læger Uden Grænser, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA og Red Barnet.