Det er en skuffet Claus Blak, der i bilradioen hørte den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Mette Frederiksen lancere en akutplan for de dagpengemodtagere, der mister dagpengeretten til næste år.

Han står selv til at miste dagpengeretten til januar og havde håbet på, at der kom en melding om konkrete nye job. Og han kan ikke se, hvilke tiltag der kommer ham til gode.

Meningen med akutpakken er ellers at tage hånd om alle, forklarer Mette Frederiksen til bt.dk.

- Vi tager fat i hver enkelt langtidsledig og ligger en individuel plan. Derfor afhænger situationen for den enkelte af den situation, man er i, siger hun og uddyber:

- Nogen vil drage nytte af jobrotation, andre har ikke uddannelse og vil drage nytte af en voksenlærlingeordning. Andre kunne bruge opkvalificering. Gruppen af langtidsledige er vidt forskellige, og akutpakken tager hensyn til den forskellighed.

Men der er intet nyt under solen, siger 43-årige Claus Blak, der bor i Auning.

- Jeg er virkelig skuffet over den pakke. Jeg kunne høre, at alle arbejdsmarkedets parter var involverede, og jeg havde håbet på at se nogle reelle job i stedet. Det er det, vi råber og skriger på, siger han.

Akutpakken indebærer blandt andet, bedre muligheder for jobrotation og ret til tilskud til opkvalificeringsjob.

- Jeg har i lang tid haft en aftale med mit eget jobcenter om, at jeg kunne få tilskud til opkvalificering, hvis jeg fandt noget relevant. Hvis jeg har spurgt, har jeg fået det. Det nye er vel, at man gør det i stor stil, siger han.

Desuden får den ledige ret til at komme i virksomhedspraktik eller løntilskudsjob, som den ledige selv har fundet. Det skal samtidig sikres, at det sker hurtigst muligt. Men for Claus Blak er der heller ikke noget nyt i det.

- Hvis jeg har fundet sådanne tilbud, har jeg hele tiden kunne få det som praktik eller i løntilskud. Claus Blak ser dog lidt mere positivt på den øgede indsats for at skabe midlertidige vikarjob ved hjælp af jobrotation.

- Ideen er god, jeg er en enkelt gang stødt på sådan et tilbud, da Arriva havde en jobrotationsordning på et tidspunkt. Men da det kom mig for øre, havde de desværre fundet dem, de skulle bruge.

Som en del af akutpakken skal hver enkelt ledig tilknyttes en personlig jobformidler, som skal hjælpe med jobsøgningen. Blandt andet til at se på ansøgning, udbrede jobsøgningen og ansøge uopfordret.

- Hvis de klistrer en person på én, som vil yde den service og engagere sig, kunne det godt hjælpe. Men jeg vil se det i praksis, før jeg tror på det, siger Claus Blak, der mistede sit job som tekniker på TDC under en stor fyringsrunde for fire år siden.

Han fortæller i dagens BT, at han har søgt job i hele landet. På trods af at han har fået at vide, at han er overkvalificeret, søger han alligevel stillinger som pedel og chauffør. Og selvom han ikke har fundet nyt arbejde, har han flere gange fået at vide, at det ikke er ansøgningen, den er gal med.

- Jeg er blevet vendt og vredet så mange gange med den slags kurser. Jeg fik faktisk lignende kurser, da jeg var i TDC. Om en personlig rådgiver gør nogen forskel, ved jeg ikke. Det må vi se, siger han.