Politik

Byge af forslag: Rød offensiv fra Johanne

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Johanne Schmidt-Nielsen og Per Clausen vil sætte SF på pinebænken. Foto: Keld Navntoft

Enhedslisten vil i de kommende uger lancere en byge af røde beslutningsforslag for at udstille, at regeringen har opgivet sine røde mærkesager og samtidig vise, at SF er med til at føre borgerlig økonomisk politik.

Det første udspil er, at alle skal have adgang til en gratis Nemkonto i en bank. Forslaget vil blive fulgt op af forslag om, at Danmark tilslutter sig EU's finansskat, forbedringer af dagpengesystemet og en række grønne forslag.

- Vi har besluttet os til at gøre det fuldstændig klart, hvad det er for nogle beslutninger regeringen kunne træffe sammen med os, hvis den ville. Ikke sådan, at vi kun kommer med forslag på de områder, hvor de har lovet noget, de ikke har holdt, men forslag som vi ud fra en ærlig opfattelse mener, at regeringen bør støtte, siger Per Clausen.

Han tilføjer, at forslagene er lavet sådan, at det ikke er alt for nemt for regeringen at sige, at den ikke vil være med.

SF's gruppeformand Anne Baastrup siger til jp.dk, at Enhedslisten går på strandhugst blandt SF's vælgere.

- De skal stemmemaksimere, og det gør de med stor
dygtighed, synes jeg. Vi må bare håbe, at valget kommer så sent, at det ikke
slår ud i mandaterne, siger Anne Baastrup.

Per Clausen lægger ikke skjul på, at forslagene vil gøre mest ondt på SF. 

- Det er klart, at når SF er med i en regering, der fører borgerlig politik, vil det gøre ondt, når man skærer i SU'en for at kunne lette afgifterne på erhvervslivet. Det er vores opgave at vise, at der er et alternativ til at føre borgerlig økonomisk politik, siger han. 

Forslagene i Enhedslistens røde forårsoffensiv handler om at ophæve forringelserne i dagpengesystemet, om at forbedre mulighederne for uddannelse og orlov og om at oprette flere nye servicejobs. 
  
På det grønne område er man klar med et forslag om, at det offentlige kun på indkøbe asiatiske træsorter, der er bæredygtigt dyrket og certificeret.
 

Det læser andre