Behnke sikrede direktør tre år ekstra

Den konservative Tom Behnke sørgede ikke alene for, at direktøren for Rådet for Sikker Trafik fik lukrative ansættelsesforhold - Behnke forlængede også direktørens kontrakt udenom rådets forretningsudvalg.

Den konservative retsordfører Tom Behnkes forgyldning af direktøren for Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, vokser nu i omfang.

For ikke alene sikrede Behnke Rosbo store lønstigninger og bonusordninger - han sikrede også Rosbo tre års ekstra ansættelse uden at inddrage rådets forretningsudvalg, som reglerne ellers foreskriver. Det skriver Politiken.

Anders Rosbo er tidligere konservativ kommunikationsrådgiver, og hans kontrakt som direktør gik oprindeligt til sommeren 2013. Men i 2011, mens der gik rygter et forestående folketingsvalg, forlængede Tom Behnke Anders Rosbos kontrakt frem til 2016.

Det skete i en e-mail, som Rosbo selv har videresendt til Politiken.

- Hej Anders. Justitsministeren var lidt tøvende, men da jeg fik forklaret, at det blot var forlængelse af en åremålskontrakt, så var han positiv - så send bare aftalen til konfirmation;-) Mvh. Tom, står der i mailen.

Og dermed sikrede Behnke tre års ekstra løn på 1,1 millioner kroner til en direktør med konservative rødder.

Tidligere justitsminister og konservativ partiformand, Lars Barfoed, afviser dog, at han skulle være blevet informeret om kontraktforlængelsen.

- Justitsministeriet har ikke fået nogen orientering. Tom har nævnt, at de havde nogle drøftelser om det, men jeg har aldrig som justitsminister fået en orientering om, at nu havde man tænkt sig at forlænge kontrakten, forklarer Lars Barfoed.

Anders Rosbo afviser, at hans forlængelse havde noget med det forestående valg og udsigten til, at der dermed kunne komme en ny rådsformand i stedet for Behnke, at gøre:

- Det var, fordi jeg gjorde det skidegodt, siger han til Politiken om kontraktforlængelsen.

Kammeradvokaten undersøger nu ansættelsesvilkårene i toppen af Rådet for Sikker Trafik oven på kritik fra Rigsrevisionen.

Behnke var indtil fredag formand for rådets forretningsudvalg, men han trak sig fra posten, da historien om de lukrative ansættelsesforhold kom frem. Han erkender, at Anders Rosbos ansættelsesvilkår skulle have været forelagt rådets forretningsudvalg og Justitsministeriet, men erklærer samtidig, at han handlede i god tro.

Det giver Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, dog ikke meget for.

- Dette her er kammerateri i allerhøjeste potens. Tom Behnke kigger i kaffegrumset og tænker: »Hold da kæft, vi står til at måtte afgive regeringsmagten, og så kan vi ikke længere bestemme, hvem der skal være direktør«. Og så sikrer han en forlængelse. Det er rigtig grimt. Man risikerer, at Rådet for Sikker Trafik står tilbage med et flosset image, siger han.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08