Den 31-årige Thomas Banke oplyser på et pressemøde torsdag d.10. januar 2013, at han trækker sig som borgmester i Fredericia.
Den 31-årige Thomas Banke oplyser på et pressemøde torsdag d.10. januar 2013, at han trækker sig som borgmester i Fredericia. Foto: Brian Rasmussen

Den skandaleramte Fredericia-borgmester, Thomas Banke (V), trækker sig som borgmester.

Det bekræftede han i dag på et pressemøde.

- Jeg kan ikke fortsætte som borgmester, når vi ikke kan komme til at tale politik, fordi min person forhindrer det. Derfor har jeg meddelt Kommunaldirektøren, at jeg ønsker at fratræde. Men jeg bliver i Venstre, forklarede Thomas Banke torsdag på et pressemøde.

Borgmesteren har været i strid politisk modvind, efter at han har misbrugt kommunens kreditkort, haft rod i sine bilag og brugt et falsk navn, da han skulle aflevere en urinprøve i forbindelse med sit morfinforbrug efter en tandbehandling. Et enig byråd udtrykte 17. december mistillid til deres borgmester og opfordrede ham til at trække sig, og det samme gjorde Venstres ledelse i Fredericia.

Fire Venstre-byrådsmedlemmer i Fredericia smed tirsdag borgmesteren ud af partiet, men da de onsdag stadig fastholdt deres eksklusion af Thomas Banke, valgte Venstres bestyrelse i byen selv at ekskludere de fire.

Det betød dermed, at det eneste tilbageværende Venstre-medlem i byrådet, Pernelle Jensen, onsdag aften kunne tage Thomas Banke til nåde, og han blev igen en del af Venstre.

7. januar bakkede partiets bestyrelse pludselig op om Thomas Banke og var dermed uenige med Venstre-byrådsgruppen. Dagen efter, 8. januar, vendte Thomas Banke tilbage som borgmester, og 9. januar blev de fire byrådsmedlemmer, der ikke bakkede op om ham, smidt ud af partiet.

Den omstridte borgmester holder pressemøde torsdag klokken 16 i Byrådssalen på Fredericia Rådhus, efter at han tidligere torsdag har aflyst alle interviewaftaler. Thomas Banke krøb i skjul, efter at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) indirekte opfordrede ham til at trække sig fra sin post og sagde, at det er »helt, helt uholdbart, at man kan sidde som borgmester, når alle i et byråd er imod en«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.