Det gik ikke stille af, da fagforeningsformænd i onsdags mødtes med statsminister Helle Thorning-Schmidt og resten af S-toppen på LO-skolen i Helsingør, hvor Socialdemokraterne holdt sommergruppemøde.

Fagbosserne købte ikke uden videre Helle Thorning-Schmidts og Bjarne Corydons forklaring om at det er umuligt at ændre dagpengereglerne, bl.a. fordi De Radikale ikke vil lave noget om.

Det udartede sig ifølge Weekendavisen til et 'højlydt skænderi' mellem Helle Thorning-Schmidt og nogle af de fremtrædende forbundsformænd.

HK-formand Kim Simonsen synes, det er for voldsomt at kalde det højlydt skænderi, men han bekræfter, at fronterne var trukket hårdt op.

- Der blev afleveret nogle særdeles skarpe pointer, siger han til BT.

Men det var uden effekt. Fagbosserne må erkende, at der ikke er noget at gøre.

- Det er åbenbart umuligt at gøre noget ved det nu, og det er frustrerende, at vi ikke har et folketing der, der samlet set er klar til at hjælpe de ledige. Men man holder jo ikke op med at ønske sig en julegave fordi man ikke lige fik den denne jul. Den står stadig på den næste ønskeseddel, siger Kim Simonsen.

Ifølge BT's kilder redegjorde Helle Thorning-Schmidt først for den parlamentariske situation, herunder at De Radikale er temmelig urokkelige i forhold til dagpengene. Men forbundsformændene var meget fortørnede over, at en ændring af dagpengereglerne ikke kan indgå i finanslovsforhandlingerne.

Formanden for el-forbundet Jørgen Juul Rasmussen har ikke givet op:

- Der var en meningsudveksling, og jeg følte, at vi talte forbi hinanden. Jeg mener stadig, vi må have en ændring af dagpengereglerne med ind i finanslovsforhandlingerne, og så må vi se, hvor langt vi kommer. Også selv om det ikke er mine medlemmer, der er hårdest ramt, siger Jørgen Juul Rasmussen, der allerhelst så, at optjeningsperioden til at være dagpengeberettiget blev rullet tilbage til seks måneder.

LO-formand Harald Børsting har forsøgt at glatte ud, men det er ikke lykkedes at berolige mange af forbundsformændene. Og flere mindre fagforbund sagde onsdag til DR, at de kraftigt overvejer at trække den økonomiske støtte til Socialdemokraterne, hvis ikke de finder en løsning for de flere end 40.000 arbejdsløse, der er røget ud af dagpengesystemet, siden dagpengereformen trådte i kraft i 2010.

Finansminister Bjarne Corydon (S) åbner i BT i dag for gaveboden overfor SF og Enhedslisten. De har frit valg på alle hylder, så længe de affinder sig med, at regeringen ikke vil forhandle dagpengereform før i 2015 eller 2016, lyder budskabet. Men så nemt går det ikke at bilægge dagpengestriden, der martrer Socialdemokratierne samtidig med at partiet gør klar til valg.