Claus Blak står til at miste sine dagpenge til januar. Han håber ny aftale kan skaffe ham job i det private.
Claus Blak står til at miste sine dagpenge til januar. Han håber ny aftale kan skaffe ham job i det private. Foto: Bo Amstrup
I dagens finanslovsaftale mellem regeringen og Enhedslisten lover man et halvt års kontanthjælp til de mennesker som fra nytår mister deres dagpenge. 

BM


En af dem, der står til at ryge ud af dagpengesystemet til nytår er grundlæggende tilfreds med finansloven.

 - Helt grundlæggende synes jeg, finansloven er ok. For det er godt, at man gør noget for de mennesker, der står til at ryge helt ud over kanten og miste hele deres forsørgelse, siger 43-årige Claus Blak.
 

 
Men eftersom han hverken er gift eller har har nogen opsparing, ville han under alle omstændigheder have haft ret til det fulde kontanthjælpsbeløb fra nytår. 
  
- Så det hjælper jo desværre ikke mig på nogen måde. Det eneste jeg godt kunne tænke mig var et job. Jeg havde også håbet, at den der akutpakke, de lavede, ville have hjulpet mig, men her er heller ikke rigtig sket noget for mit vedkommende. 
 


Claus Blak var indtil for fire år siden tekniker hos TDC, indtil han blev ramt af en stor fyringsrunde. Han har været på dagpenge lige siden, og har forgæves søgt ca. 30 jobs om ugen. Han synes, derfor regeringen burde koncentrere sig mere om at skabe jobs. 

- Det her er jo lidt som at tisse i bukserne. Det er dejlig varmt i starten, men om et halvt år kommer det til at blive rigtig koldt igen. Så jeg synes hellere, de skulle koncentrere sig om at få skabt nogle regulære jobs.

Finanslovsforhandlinger. med enhedslisten


Hvad mener du om den nye finanslov? Gør den nok for at løse dagpengeudfordringerne? Deltag i debatten herunder.  
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.