KØB PLUS!

Arbejdsløse Claus: Ok finanslov - men hvor er jobbene?

I dagens finanslovsaftale mellem regeringen og Enhedslisten lover man et halvt års kontanthjælp til de mennesker som fra nytår mister deres dagpenge. 

FAKTA: Det indeholder den nye finanslov

En af dem, der står til at ryge ud af dagpengesystemet til nytår er grundlæggende tilfreds med finansloven.

 - Helt grundlæggende synes jeg, finansloven er ok. For det er godt, at man gør noget for de mennesker, der står til at ryge helt ud over kanten og miste hele deres forsørgelse, siger 43-årige Claus Blak.
 
Arbejdsløse Tabita: Finansloven er en lappeløsning
 
Men eftersom han hverken er gift eller har har nogen opsparing, ville han under alle omstændigheder have haft ret til det fulde kontanthjælpsbeløb fra nytår. 
  
- Så det hjælper jo desværre ikke mig på nogen måde. Det eneste jeg godt kunne tænke mig var et job. Jeg havde også håbet, at den der akutpakke, de lavede, ville have hjulpet mig, men her er heller ikke rigtig sket noget for mit vedkommende. 
 
Arbejdsløse John: Finansloven redder mig

Claus Blak var indtil for fire år siden tekniker hos TDC, indtil han blev ramt af en stor fyringsrunde. Han har været på dagpenge lige siden, og har forgæves søgt ca. 30 jobs om ugen. Han synes, derfor regeringen burde koncentrere sig mere om at skabe jobs. 

- Det her er jo lidt som at tisse i bukserne. Det er dejlig varmt i starten, men om et halvt år kommer det til at blive rigtig koldt igen. Så jeg synes hellere, de skulle koncentrere sig om at få skabt nogle regulære jobs.

Skuffet Johanne: Regeringen deler højrefløjens syn på de ledige

Hvad mener du om den nye finanslov? Gør den nok for at løse dagpengeudfordringerne? Deltag i debatten herunder.