Afskaffelse af helligdage koster kassen for kommunerne

Vuggestuer, børnehaver og SFOer skal holde længere åbent, hvis danskerne skal arbejde mere. KL-formand kræver kompensation fra staten.

Udsigten til en trepartsaftale, der forøger danskernes arbejdstid, får nu formanden for Kommunernes Landsforening, socialdemokraten Erik Nielsen, til at kræve kompensation fra staten. Og det er uanset om de igangværende forhandlinger ender med en afskaffelse af helligdage, sløjfning af betalte frokostpauser eller øget arbejdstid på anden vis:

- Når man har haft helligdage på tapetet og andre dage, der skal holdes åbent, så betyder det øget åbningstid i vores børnehaver, vuggestuer og SFOer. Vi forventer naturligvis, at staten kompenserer kommunerne for de øgede udgifter, siger Erik Nielsen til Berlingske.Alene i Københavns Kommune anslås det, at det vil koste mindst 6,7 mio. kr. per sløjfet helligdag, hvor institutionerne så fremover skal holde åbent. Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, er med på præmissen:

- Der vil være behov for mere pasning. Uanset om man taler helligdage eller udvider længden af arbejdsdagene, skal de holde åbent længere, siger Magnus Heunicke.

Men han kan ikke love kommunerne en kompensation.Det får KL-formand Erik Nielsen til at advare:

- Hvis ikke kommunerne kompenseres, bliver daginstitutionerne nødt til at holde flere lukkedage eller korte ned i åbningstiderne, siger han til Berlingske.Advarslen bakkes op af såvel FTF-formand Bente Sorgenfrey som BUPL-formand Henning Pedersen. Daginstitutionernes åbningstider er i forvejen mindsket med en halv time i de seneste år. Og en ny Gallup-måling viser, at forældre i København bliver bedt om at hente børn tidligere eller holde dem hjemme, når der er sygdom blandt personalet.

BNB

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08