KØB PLUS!

WSOP beskytter kvinderne mod mænd

World Series of Poker går nu til kamp mod de mænd, som hvert år vælger at udnytte deres ret til at spille med i en pokerturnering forbeholdt kvinder.

Hvert år ved verdensmesterskaberne i poker – bedre kendt som World Series of Poker – gentager den samme historie sig.

Historien omhandler en lille flok mænd, som ikke er flove over at være de eneste haner i hønsehuset, når der spilles Ladies Event ved WSOP.

Som turneringens navn lægger op til, er der tale om en turnering som er forbeholdt kvinderne for at skabe mere fokus omkring kvinder der spiller poker. Men på grund af diskriminationslovgivningen må arrangørerne af WSOP ikke forhindre mænd i at tilmelde sig turneringen – uanset hvor meget de så end gerne ville.

Derfor har arrangørerne i år fundet på en alternativ måde at beskytte Ladies Eventet mod de mænd, som tilsyneladende ikke flover sig over at spille med i en pokerturnering for kvinder.

Man har nemlig forøget buyin til Ladies Event til hele $10.000, men tilbyder så kvinderne 90% rabet på indskuddet, således at kvinder slipper med $1000, mens mændene skal betale 10 gange så meget.

Læs også: WSOP ME-chipleaderen: Mine modstandere skal tænke sig godt om

Det bør formentligt være nok til at skræmme selv det mest kåde handyr væk fra lige præcist denne turnering, og dermed give plads til at kvinderne kan få lov at spille poker med hinanden uden at blive forstyrret af mænd, som øjner chancen for at spille mod de traditionelt lidt svagere modstandere.

Det vurderes i øvrigt at 95% af alle pokerspillere i verden er mænd.

World Series of Poker 2013 starter d. 29 maj på Rio All-Suite Hotel & Casino i Las Vegas, og årets serie byder på ikke færre en 62 events.

Du kan se hele WSOP-programmet her.