KØB PLUS!

Sådan gør man Phil Ivey vred

Det er sjældent, at man ser Phil Ivey give udtryk for irritation ved et pokerbord, men efter at være blevet krøblet til WSOP Main Event 2008 af en rendyrket amatør, blev det alligevel for meget

I 2009 havde Phil Ivey chancen for at gøre alle dem, der har sagt, at World Series Of Poker Main Event aldrig igen bliver vundet af en stor stjerne, til skamme. Han var der, hvor det handler om at være – finalebordet i World Series Of Poker Main Event – men han fik ikke gjort arbejdet færdigt.

Året inden blev WSOP Main Event vundet af en ung dansker, og Phil Ivey kom aldrig til at spille nogen rolle i den turnering. Det skyldes især en hånd, der heldigvis er blevet dokumenteret for eftertiden.

Der er vist ingen tvivl om, at Phil Ivey i et eller andet omfang føler sig offer for usportslig optræden i den store hånd mod en amatørspiller, men lige umiddelbart virker det nu ikke som om, at amatøren har ondt i sinde. Han er bare usikker, og det er vel – et eller andet sted – til at forstå. Måske.

Det er trods alt Phil Ivey, der sætter ham all in.

Vi springer tilbage til 2008 og World Series Of Poker Main Event. Det er ‘very early days’ i turneringen – og i Main Event betyder det helt konkret, at der er masser af ‘tosser’ tilbage: De berømte, de udklædte, de gamle, gratisterne og de utallige hobbyspillere.

De kan være farlige – meget farlige.

Phil Ivey fanger en flush på turn, mens Duffy får et fuldt hus. Selv verdens bedste pokerspiller formår ikke at komme væk fra det setup, og Phil Ivey ender med at doble Duffy op.

Duffys hånd er MEGET stærk. Selv om det ikke er nuts, er det i situationen nærmest umuligt at skulle have en bedre hånd.

Se hvordan hånden helt præcist udspiller sig i tekst og tv lige her

Kortene bliver vendt, og Duffy stiller sig op.

Ivey kigger undrende på Duffys kort.

“That’s the nuts,” siger Ivey.

“What?,” svarer Duffy.

Ivey gentager:

“That’s the nuts.”

“I know,” svarer Duffy – lidt paf.

“Hvorfor står du op, når du har nuts?,” spørger Ivey.

Og nu afslører Duffy så – omsider – hvad han rent faktisk tænker:

“If you have pocket kings you have me.”

Phil Ivey smiler – et opgivende og tydeligt irriteret smil.

“Ok. Ok. Nevermind, we just look at things differently,” siger Phil Ivey.