KØB PLUS!

Pokerspillere suspenderes for snyd

To pokerspilleres snyd tilbage i 2009 får nu konsekvenser efter en video dukkede op på YouTube der tydeligt viser svindelnummeret.

Da finalebordet blev afviklet ved Partouche Poker Tour i 2009 var der ugler i mosen.

Det er efterhånden blevet bevist med største tydelighed efter en video er dukket op på YouTube, som viser hvordan Jean-Paul Pasqualini og Cedric Rossi ved hjælp af indstuderede tegn signalerede til hinanden hvilke hænder de sad med, og på den måde opnåede en fordel i forhold til de øvrige spillere ved bordet.

En fordel de i øvrigt udnyttede til at opnå en placering som henholdsvis nr. 1 og 2 i turneringen, hvilket indbragte Pasqualini €1.000.000 og Rossi €606.700 i præmiepenge.

Læs også: Pokerspillere fuskede for millioner – se beviset her

 

Nu får svindlen konsekvenser

Arrangørerne af Partouche Poker Tour har siden skandalen ramte forsiderne af alverdens pokermedier nærmest taget pokersvindlerne i forsvar på trods af omfattende bevismateriale, men nu får det endelig en smule konsekvenser i form af suspendering fra Global Poker Index, der rangeres pokerspillere bedømt på deres præstationer i liveturneringer rundt omkring på kloden.

Læs også: De fuskede for millioner – nu får de støtte af arrangørerne

Alexandre Dreyfus, CEO for Global Poker Index, udtaler følgende i en officiel udmelding på GPIs hjemmeside:

“Vi har diskuteret det internt i de sidste 10 dage siden vi hørte om det første gang, ligesom alle andre. Det var, og er, en meget kompliceret beslutning at træffe”, sagde Dreyfus i udtalelsen.

“Fornyligt blev noget information offentliggjort omkring et meget mistænkeligt tilfælde af snyd (…). Vi brugte lang tid på at analysere fakta, tjekke videoens nøjagtighed og dens kilde. Vi inddragede også meningerne fra GPIs top 50 spillere. Feedbacken fra industrien og spillerne har været entydig – de var enige om at suspendere Jean-Paul Pasqualini og Cedric Rossi fra at fremgå på Global Poker Index”, fortsatte Dreyfus.

Omend straffen ikke i første omgang får økonomiske konsekvenser for de to spillere – i og med pengene ikke bliver beslaglagt som følge af snyderiet – betyder det dog, at det internationale pokermiljø nu har stemplet de to spillere som svindlere, og dermed får de formentligt ikke lov at spille med i flere store pokerturneringer i de kommende år.

Læs også: Phil Ivey lavet vildt play mod patpatpanda