KØB PLUS!

Pokerspiller analyserer Armstrong: – fortæller ikke hele sandheden

Pokerspillere er eksperter i at aflæse folks kropssprog. En ting som er afgørende for, hvor mange penge de kan hente i de store livespil – spil, hvor der til tider er hundredetusinde eller millioner på spil i en enkelt hånd. Theo Jørgensen har tidligere fortalt, hvordan havde lyst til at kappe sin lillefinger af, efter [...]

Pokerspillere er eksperter i at aflæse folks kropssprog. En ting som er afgørende for, hvor mange penge de kan hente i de store livespil – spil, hvor der til tider er hundredetusinde eller millioner på spil i en enkelt hånd.

Theo Jørgensen har tidligere fortalt, hvordan havde lyst til at kappe sin lillefinger af, efter den gav et afslørende spjæt mit i en kæmpe pot i de østrigske alper, blot for at understrege, hvor små ting, der skal til at gøre en forskel.

Læs også: Gus: – Jeg tabte 2 mill. dollars i én hånd

Forrige års DM-vinder, Simon Ravnsbæk, har blandt andet beskrevet, hvordan han i en vital hånd på vej mod Danmarksmester-titlen noterede sig, at hans modstanders halspulsåre hamrede afsted, hvilket var en medvirkende årsag til, at han fandt et flot og afgørende call frem.

Læs også: DM-vinderen analyserer spektakulært call fra finalebordet

The truth, but not the hole truth
Derfor er det også interessant, når den engelske Team PokerStars-spiller, Liv Boeree, dykker ned i sidste uges mediestorm og analyserer Lance Armstrongs fremtræden hos Oprah Winfrey. Og selvom hun overordnet mener, at den 7-dobbelte Tour de France-vinder fortæller sandheden, så mener hun ikke, han fortæller HELE sandheden.

“Mest bemærkelsesværdigt er, når Oprah spørger om han har presset sine holdkammerater til at dope sig elle ej og refererer til anklagerne fra  hans gamle holdkammerat Christian Vande Velde. Lance svarer først efter en kort betænkningstid og benægter derefter anklagen. Han viser også et muligt tegn på foragt og kæmper efterfølgende for at bevare øjenkontakt lige efter benægtelsen. I poker sker det ofte at ansigtet forsøger at skildre en bestemt følelse, men korte, instinktive bevægelser kendt som mikro-udtryk kan afsløre, hvad spilleren faktisk føler,” skriver hun i The Telegraph, hvor hun deltager i et ekspertpanel.

I en mere generel betragtning vurderer Liv Boeree, at Lance Armstrong indrømmer meget, men ikke alt.

“Normalt lytter jeg ikke til, hvad der kommer ud af folks mund, men ser i stedet på, hvad deres kropssprog fortæller mig. Mit første indtryk af Lance er, at han er meget nervøs og spændt. Hans holdning er låst, han er tydeligt spændt i skuldre og rygrad og skifter ikke fra det i løbet af interviewet. Og så er hans fingre flettet tæt sammen, et tegn på, at han prøver at kontrollere sig selv.”

“Min mening er at Lance har indrømmet nogle hårde og skadelige ting efter flere års løgne, men at han ikke har givet Oprah og offentligheden et helt åbent og komplet svar.”