KØB PLUS!

Old School vs. New School – ophedet debat i det danske pokermiljø

Det var den dobbelte WSOP-braceletvinder Jan V. Sørensen, der fik startet 7-bets-debatten, som den hermed med et groft forenklet navn er døbt. Han gjorde det ved at give udtryk for sin undren over en ny trend blandt de unge turneringslømler: “Man ser de her unge knægte sidde og give hinanden på nakken en 5-6 gange, [...]

Det var den dobbelte WSOP-braceletvinder Jan V. Sørensen, der fik startet 7-bets-debatten, som den hermed med et groft forenklet navn er døbt. Han gjorde det ved at give udtryk for sin undren over en ny trend blandt de unge turneringslømler:

“Man ser de her unge knægte sidde og give hinanden på nakken en 5-6 gange, mens de stikker så småt ud, som de overhovedet kan. Og så pludselig er der en af dem, der folder. Før floppet. Jeg ved godt, at det er sådan spillet – tendensen – er i dag, men det går ud over min forstand,” sagde Jan V. Sørensen umiddelbart efter at være blevet slået ud af WPT København.

Siden da er der løbet floder under broen. De unge tourchefer har allervenligst forklaret det for Jan og alle os andre i denne historie:

Tourcheferne: – Derfor er 7-bets et profitabelt redskab

Og samtidig har debatten trivedes – og trives fortsat – på pokernet.dk, der er et stort dansk debatforum om poker.

Spørgsmålet er så bare om Jan V. Sørensen, en mand, der altid vil være finde i første kapitel i bogen om dansk pokerhistorie, er blevet klogere.

Vi slutter – indtil videre – ringen ved at få den gamle til at sætte sig ind i debatten – og ja, han skulle altså lige gøres opmærksom på, at der var gang i den derude. Vi vendte som aftalt tilbage dagen efter:

Er du blevet klogere, Jan?

“Nahh. Det ved jeg ikke helt. Jeg forstår, hvad de siger, det gør jeg, meeen,” siger Jan V., og vi gnider os i hænderne. For forklaring følger.

De er dygtige – men er de bange?

Jan V., der med sin stil har fundet vej til en 3. plads i WPT Vejle og en plads i pengene i WPT København, tilkendegiver tydeligt, at det er interessant diskussion.

“Der har da været gang i den,” siger han fornøjet.

Men generelt holder han fast i – og uddyber – sin oprindelige undren.

“Det er klart, at han er skidt inde, ham, der så smider (preflop til 6- eller 7-bettet.red.). Men i position mener jeg, at man skal tage et flop. Du køber position og du har mulighed for at spille efter floppet. Der så mange dygtige unge spillere derude, det er der helt sikkert, men nogle gange er det som om, at nogle af de her unge drenge for enhver pris ikke vil spille et flop. Jeg ved ikke om de er bange for det eller hvad, men sådan kan det godt virke nogle gange,” siger Jan V. Sørensen – med godt humør og smil i stemmen – men også klart og tydeligt.

Han uddyber videre og drager sig selv med ind i sit point of view.

“Du vil ikke se mig gå løs på potten før floppet en 6-7 gange, det ved de jo også godt. Så har jeg dem (vapperne, red.) jo,” siger han først med et grin, og fortsætter:

“Men når jeg går med i den slags raisede og reraisede potter er det for at spille floppet og min position. Jeg kan ikke se nogen grund til, at du skal smide, når det er så lidt mere, der skal betales. Et flop i sig selv kan ændre ting, og når du har position kan der også nemt opstå muligheder for dig for at spille floppet,” siger Jan V.. og henviser i samme forbindelse til den gængse turneringsstruktur derude:

“Turneringerne i dag er jo i langt de fleste tilfælde sådan, at det kun er de første to dage i en turnering, at mange har godt med brikker at spille med. Når man kommer længere frem er det jo sjældent, at der i virkeligheden er nogen i turneringen, der har brikker i en sådan grad, at man rent faktisk kan spille med dem,” siger Jan V., der gerne vil have den betragtning med ind i det samlede regnestykke. For uden at gå alt for meget ind i hele matematik-aspektet ved diskussionen, så stiller Jan V. det lidt omvendte spørgsmål:

Har man overhovedet råd til at folde preflop i en 6- eller 7-bettet pot?

Her giver Jan V.  klart udtryk for, at selv om han ved, at mange af de unge lømler har helt styr på matematikken, så fortæller hans udgave af poker-matematikken ham, at man spiller et flop i position frem for at smide til et minimums (eller tæt på minimums) 5-, 6- eller 7-bet.

Mens debatten forhåbentlig lever videre, kan vi jo så småt begynde at glæde os til WPT Vejle i februar. Mon ikke der er en af de unge, der kunne tænke sig at prøve at lave lidt skæg med den gamle efter hele denne debat. En Jungleras? En MortenVM? Wissing? Ravnsbæk? Rasmus Agerskov – igen? En helt ny lømmel?

Spørgsmålet er om den gamle så – igen – tager dem på fersk gerning.

Andre historier om 7-bets-debatten – i kronologisk rækkefølge: 

Jan V.: Den nye stil går ud over min forstand

Sasuke om 7-bets: – Folk spiller for friskt!

Debatten om 7-bets buldrer løs

Jan V.: Er de bange?