KØB PLUS!

Da Doyle Brunson blev besejret af en unge, dansk knægt

I vores optakt-serie til WPT Copenhagen kigger vi tilbage på tidligere danske vindere i World Poker Tour. Denne gang skal vi tilbage til 2005. Rehne ‘Carlos’ Pedersen har spillet sig frem til finalebordet i Five Diamond World Poker Classic i Las Vegas. Og hvilket ét! Phil Laak, J.J. Liu røg på sjette- og fjerdepladsen, inden Patrik [...]

I vores optakt-serie til WPT Copenhagen kigger vi tilbage på tidligere danske vindere i World Poker Tour. Denne gang skal vi tilbage til 2005.

Rehne ‘Carlos’ Pedersen har spillet sig frem til finalebordet i Five Diamond World Poker Classic i Las Vegas. Og hvilket ét!

Phil Laak, J.J. Liu røg på sjette- og fjerdepladsen, inden Patrik Antonius sendte selveste Doyle Brunson ud på tredjepladsen.

I den afgørende heads up-dyst er Rehne Pedersen heldig at vinde en all in preflop med es-fire mod finnens es-konge. Hånden afgør reelt dysten og sikrer danskeren sejren.

“Haha, det er jo næsten så længe siden, at jeg har glemt alt om det,” griner Rehne Pedersen, da Slowplay.dk fanger ham over mobilen og spørger ind til finalebordet.

“Jeg husker det som en kæmpe oplevelse. Jeg var jo nærmest blot en knøs dengang, men var overhovedet ikke nervøs og formåede egentlig også at spille mit spil. Det var en stor oplevelse.”

Hvad betød sejren for dig?

“Først og fremmest, så vandt jeg jo en hulens masse penge ($2.078.185 red.), men derudover, så skulle jeg i dagene bagefter vænne mig til, at jeg var blevet et kendt ansigt i medierne – ikke kun i pokermedierne, men også i landsdækkende aviser og i radio og tv. Det var en ret mærkelig oplevelse, for det var jo ikke fordi jeg pludseligt så mig selv som verdensmester.”

Var det med til at gøre oplevelsen til noget særligt, at du med tre mand tilbage sad overfor superstjerner som Patrik Antonius og Doyle Brunson?

“Jeg blev stor fan af Doyle Brunson. Han imponerede mig utroligt meget med den måde han opførte sig på. Jeg var jo en nobody fra Danmark, og han var en kæmpe stjerne derovre, men inden vi skulle ind og spille, eller når der var pauser, så var han ikke for fin til at snakke med mig eller de andre. Han var super-cool og stod og fyrede jokes af. Han var helt nede på jorden.”

“På den måde fik han en til at føle sig mere tryg, selvom man måske kunne spekulere i, at det ville være til hans fordel at gøre det modsatte. Jeg synes virkelig han var cool.”

Han fortæller videre, at han desværre ikke kommer til at spille WPT Copenhagen, da han skal i praktik i næste uge. Rehne Pedersen studerer i øjeblikket til lærer, men spiller midstakes cashgame, når familielivet tillader det.

Du kan se eller gense afgørelsen ved Five Diamond World Poker Classic 2005 lige her.