Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson for Fit-all.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør. Kalorieindholdet er angivet pr. person.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank kostplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Chili sin carne med tofu – 351 kcal
  • Fiskefrikadeller på grøntsagsbund – 250 kcal
  • Moussaka med kylling og feta – 325 kcal
  • Rødbedetærte – 524 kcal
  • Dampet rødfisk med grønt og muslinger – 491 kcal
  • Lam på rosmarinspid – 632 kcal
  • Skønne kalkundeller – 652 kcal

Forslag til slankt tilbehør er:

  • Rødbede pesto – 175 kcal
  • Lækre blomkålsris – 251 kca
  • Brøndkarsesalat med avocado – 152 kcal

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson for Fit-all.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør. Kalorieindholdet er angivet pr. person.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank kostplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Chili sin carne med tofu – 351 kcal
  • Fiskefrikadeller på grøntsagsbund – 250 kcal
  • Moussaka med kylling og feta – 325 kcal
  • Rødbedetærte – 524 kcal
  • Dampet rødfisk med grønt og muslinger – 491 kcal
  • Lam på rosmarinspid – 632 kcal
  • Skønne kalkundeller – 652 kcal

Forslag til slankt tilbehør er:

  • Rødbede pesto – 175 kcal
  • Lækre blomkålsris – 251 kca
  • Brøndkarsesalat med avocado – 152 kcal

Det har du altid i dit køkken:


Frugt og grønt:

  • Agurk
  • Bladselleri
  • Citroner
  • Frugt af enhver slags
  • Gulerødder
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Lime
  • Løg (almindelige, skalotte og rødløg)
  • Tomater i alle afskygninger

Krydderurter:

  • Chili (frisk og tørret)
  • Estragon
  • Rosmarin
  • Kardemomme
  • Karry
  • Peber - gerne krydderpeber
  • Salt - evt urtesalt eller Himmalayasalt
  • Spidskommen
  • Timian
  • Tørret oregano

Kolonial:

  • Flåede og hakkede tomater på dåse
  • Grøntsagsbouillon
  • Kokosolie
  • Olivenolie
  • Rosiner
  • Sojasauce
  • Stevia
  • Tomatkoncentrat
  • Træspid
  • Vineddike, balsamico
  • Sennep

Mel og gryn:

  • Brune ris eller fuldkornsris
  • Fuldkornspasta/fuldkornsspaghetti
  • Fuldkornshvedemel
  • Grahamsmel
  • Hørfrø
  • Sesamfrø
  • Solsikkekerner

Det skal du købe:


Frugt og grønt:

  • Cherrytomater
  • Snack peber, rød
  • Pære
  • Porre
  • Peberfrugt, gul
  • Krydderurter:
  • Purløg
  • Persille
  • Estragon

Fjerkræ:

  • Æg
  • Hakket kyllingekød
  • Hakket kalkunkød
  • Fisk og skaldyr:
  • Hvidfisk
  • Rødfisk
  • Muslinger

Kød:

  • Lammefilet

Kornprodukter:

  • Filodej

Mejeriprodukter:

  • Cremefraiche 18 %
  • Fetaost
  • Yoghurt naturel

Andet:

  • Tofu
  • Byggræspulver
  • Dijonsennep
  • Tomatpesto

Frugt og grønt:

  • Pastinak
  • Kinaradise
  • Rødløg
  • Tomat
  • Rødbede
  • Forårsløg
  • Fennikel
  • Rosenkål

Dag 1: Chili sin carne med tofu – 351 kcal

  • 1 fed hvidløg
  • ½ løg
  • 1 gulerod
  • 1 lille pastinak
  • ¼ aubergine
  • 2 spsk olie
  • 1 blok tofu (ca. 60 g)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk stødt paprika
  • ½ tsk stødt chili
  • Salt og peber
  • ¼ bdt purløg
  • 2 spsk cremefraiche 18 %

Sådan gør du:

Hak hvidløget og løget fint. Skræl guleroden og pastinakken og skær dem i små stave (som pomfritter). Skær også auberginen i små stave. Varm en tykbundet gryde op over middel varme og hæld olien i. Steg hvidløg og løg i gryden, til løget bliver gennemsigtigt. Kom alle de friske grøntsager i gryden og sauter det hele sammen i ca. 5 minutter.

Skær tofuen i terninger og kom den i gryden med hakkede tomater, tomatpure og krydderier og steg videre. Hæld lidt vand ved, hvis det bliver for tørt. Lad chilien koge i ca. 20 minutter, eller indtil den har konsistens som en tyk suppe. Krydr med salt og peber.

Hak purløget og server chilien i tallerkener med 1 spsk cremefraiche og et drys purløg over.

Dag 2: Fiskefrikadeller på grøntsagsbund – 250 kcal

  • 150 g gulerod
  • 100 g kinaradise
  • 100 g squash
  • Saft af ½ lime
  • Salt og peber efter smag

Fiskefars:

  • ½ rødløg
  • 300 g hakket lyssej
  • Saft af ½ lime
  • 1 æg
  • 2 tsk byggræspulver
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 knsp koriander
  • 1 knsp spidskommen
  • 1 knsp karry
  • 1 tsk allround krydderi

Sådan gør du:

Skræl og riv gulerod og kinaradise. Riv courgetten. Bland grøntsagerne og tilsæt limesaft, salt og peber. Læg grøntsagsblandingen i bunden af en dampkoger eller i en gryde med lidt vand i bunden (husk et låg over, når du går i gang med dampningen).

Fiskefars:

Hak rødløget. Bland alle ingredienserne til farsen. Form frikadeller af farsen, og læg dem oven på grøntsagerne. Damp det hele i 15 minutter.

Dag 3: Moussaka med kylling og feta – 325 kcal

  • 1 aubergine
  • 1 spsk salt
  • 2 tomater
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk bredbladet persille
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 250 g hakket kyllingekød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk krydderpeber
  • 50 g fetaost

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 200 grader. Skær auberginen i tynde skiver. Læg dem på et fad, drys dem med 1 spsk salt, og lad dem trække i mindst 5 minutter. Tør salt og væde af med køkkenrulle.

Hak tomater og løg groft. Pil hvidløgsfeddene. Kom tomater, løg, hvidløg, persille, oregano og basilikum i en blender, og kør det til en grov masse.

Pensl et ovnfast fad med olien og læg halvdelen af aubergineskiverne i ét lag. Drys med lidt krydderpeber. Fordel halvdelen af det hakkede kyllingekød over auberginerne og dæk det med halvdelen af tomatblandingen. Læg endnu en omgang aubergineskiver, kyllingekød og tomatblanding og drys til sidst med smuldret fetaost.

Sæt fadet i ovnen og bag moussakaen i ca. 20 minutter. Tjek den ved at stikke i grøntsager og tjekke, om kyllingen er stegt. Er den ikke færdig, så giv den 5 minutter ekstra inden servering.

Dag 4: Rødbedetærte – 524 kcal

  • Olivenolie til pensling og stegning
  • 1 stk filodej, stort nok til at dække et tærtefad
  • 1 stor gulerod
  • 100 g rødbede
  • 100 g squash
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk ingefær
  • 3-4 store modne tomater (alternativt en dåse økologiske flåede tomater)
  • 50 g flødeost
  • 1/2 kop vand
  • Evt. lidt kryddergrønt

Sådan gør du:

Tærtefadet smøres med olie, og filodejlen lægges hen over og skæres til. Gulerod, rødbede og squash rives på et groft rivejern, hvidløg og ingefær rives på et fint rivejern. Disse ingredienser steges let et par minutter på en pande i lidt olie.

I en blender blandes tomater og flødeost samt 1/2 kop vand. Læg alle de stegte grøntsager på tærtebunden og tomatblandingen ovenpå. Drys evt med. lidt kryddergrønt. Sæt fadet i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter, eller indtil toppen er blevet gylden.

Spis gerne en skive groft brød og en saftig, grøn salat til.

Dag 5: Dampet rødfisk med grønt og muslinger – 491 kcal

  • 2 forårsløg
  • 1/2 fennikel
  • 1 rødløg
  • 5 rosenkål
  • 5 cherrytomater
  • 1 rød snackpeber (du kan også vælge dine egne favoritter)
  • 300 g rødfisk
  • 10 muslinger

Marinade:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 hel chili i terninger
  • 3 fed presset hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • Saft af 1 lime
  • Yoghurtcreme:
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Skær grøntsagerne i ret store tern, vend dem i marinaden og fordel det hele i et ovnfast fad. Læg fisk og muslinger ovenpå, drys med urtesalt og peber og bag retten i ovnen i 15 minutter. Bland ingredienserne til yoghurtcremen. Server retten med yoghurtcreme og salat til.

Dag 6: Lam på rosmarinspid – 632 kcal

 

  • 250 g lammefilet
  • 4 stilke frisk rosmarin
  • 1 squash
  • 1 spsk olie
  • ½ tsk allround krydderi
  • 1 spsk finthakket, frisk estragon
  • 2 gulerødder
  • 1 pære
  • 1 porre
  • 1 gul peberfrugt

Marinade

  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk allround krydderi
  • ½ tsk krydderpeber
  • Saft af ¼ citron

Sådan gør du:

Skær lammefileten ud i fire ens aflange stykker. Stik en rosmarinstilk gennem hver af stykkerne. Bland alle ingredienser til marinaden, læg spiddene i marinaden, og lad dem marinere i køleskabet i ca. ½ time.

Grill lamme spyddene i 6-8 minutter på hver side. Skær squashen i små blokke, pensl dem med lidt olie, og læg dem på grillen, og grill dem ca. 3 minutter på hver side. Drys krydderi og estragon på ved servering. Skræl gulerødderne, og skær pære, porre, gulerødder og gul peberfrugt i strimler. Bland sammen, og server som salat til lammet sammen med de grillede squash.

Dag 7: Skønne kalkundeller – 652 kcal1 løg

  • 2 fed hvidløg
  • 250 g hakket kalkunkød
  • 2 spsk tomatpesto
  • 2 tsk allround krydderi
  • 2 håndfulde friske urter, f.eks. rosmarin og persille
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du:

Hak løget fint og pres hvidløget. Bland begge dele med kalkunkød, tomatpesto, krydderi og finthakkede urter. Form farsen til deller og steg dem i olivenolie på en pande, indtil de er gyldne.

Tilbehør:

  • Rødbede pesto – 175 kcal
  • 200 g rødbede
  • 100 g gulerod
  • 3 cm ingefær
  • 2 spsk. Pinjekerner
  • 1 spsk. cremefraiche
  • 2 tsk allround krydderi
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

Skyl rødbederne og læg dem på bagepapir I oven, hvor de bages  ved 220 grader i ca. 30 minutter.

Fjern skrællerne fra de færdigbagte rødbeder og gulerødder og blend den sammen med let ristede pinjekerner, cremefraiche, hvidløg, salt samt frisk rød peber uden kerner og stilk, til en jævn masse.

FORSLAG TIL TILBEHØR - KOMBINER SELV:

Lækre blomkålsris – 251 kcal

  • 300 g blomkål
  • 100 g porre
  • 50 g grønne bønner
  • 20 g hvidløg, hakkes (kan undværes)
  • ½ tsk urtesalt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk himalayasalt
  • 1 tsk karry
  • 2 stilke basilikum, hakkes
  • 50 g fetaost
  • 2 æg

Sådan gør du:

Blomkålen rives på et groft rivejern og presse evt. for væde, så den bliver helt tør. Porre skæres i tynde skiver. Dette steges på en pande, sammen med krydderierne til det har taget farve. Skær bønner i mindre stykker og ibland. Rør godt rundt. Tilsæt nu 2 udslåede rå æg og sørg for at der hele tiden røres rundt på panden. Det kan formes sig som en omelet hvis du ikke rører rundt.

Ved servering pyntes med fetaost.

Brøndkarsesalat med avocado – 152 kcal

  • 1 stor håndfuld brøndkarse
  • 1 avocado
  • 5 champignon
  • 1 rød peberfrugt
  • 20 g citronsaft
  • 10 g sojasauce
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du:

Skær brøndkarse bladene i mindre stykker og avocado og peberfrugt i små tern. bland alle 3 dele sammen, champion skæres i kvarter, peberfrugt renses og skæres i tern, det hele blandes godt. Dryp med citronsaft og soja. Drys med lidt salt.