De fleste af os tvivler på, om vi får de rigtige vilkår hos vores bank. Alligevel er det de færreste, der gør noget ved det og udfordrer deres bankrådgiver – eller tager skridtet og skifter bank. I indslaget herover kan du møde Marianne og Robin Joldersma, der tog sig sammen til at skifte bank og tage de nødvendige forhandlinger med deres nye bankrådgiver.

Ifølge John Norden fra Mybanker, der rådgiver almindelige kunder i at navigere i bankverdenen, skal man bare gå i gang med at forhandle - og stille krav til sin bank.

»Man har en hvis ærefrygt for det her med bank. Men man skal bare se det, som det er. Det er en forretning, man betaler et eller andet for den her ydelse som man får i banken,« forklarer John Norden, Partner i Mybanker.

Flere banker prøver dog at gøre bankforretningen mere gennemskuelig for deres kunder. Blandt andet Alm. Brand Bank, der for eksempel holder gå-hjem møder, hvor der gives gode råd til at forhandle med bankrådgiveren og tips til, hvordan man stiller krav.

»Den vigtigste årsag til, at bankkunder skifter bank, det er, at de ikke føler sig værdsat. Så vi inviterede en forhandlingsekspert til aftenmøder, hvor vi kunne have en dialog med vores egne og andre bankers kunder om at lære at stille krav til sin bank,« siger Vicedirektør i Alm. Brand Bank, Michael Iversen.

Fem gode råd til forhandling:

Ønsker du også at være bedre rustet til at tage forhandlingen op med banker, kommer her fem gode råd til, hvordan du gør:

1)    Vær godt forberedt til forhandlingerne med banken

2)    Regn ud præcist, hvor meget man betaler i gebyrer og renter

3)    Se på bankens listepriser på de produkter man har

4)    Indhent tilbud fra andre banker, som man tager med til forhandlingen

5)    Mærk efter, om der er god kemi og dialog med bankrådgiveren

Hermed skulle du være klædt godt på, til at stille krav til din bank.