Den bedste rente i banken findes langtfra i de største pengeinstitutter som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank. I stedet skal man søge mod de små nichebanker, hvis renten skal være høj.

Det skriver Søndagsavisen.

Navne som Santander Consumer Bank, Ikano Bank og Bank Norwegian siger måske ikke alle noget. Men mens man i de største banker får et rent nul eller deromkring i rente på sin almindelige lønkonto, kan man i de mindre nichebanker lige nu få en rente, der – selvom den måske ikke synes så overvældende – er klart højere end den generelle prisudvikling.

»Det er en misforståelse, at man ikke kan få andet end nul i rente i banken. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få en - inflationen taget i betragtning - rigtig pæn rente, selv helt uden at binde pengene,« siger Peter Jensen, kommunikationschef i prissammenligningsportalen Mybanker, der har lavet opgørelsen for Søndagsavisen.



I 2016 var inflationen i Danmark på 0,3 procent, hvilket er det laveste siden 1953. Når inflationen er så lav, så betyder det ikke alene, at man som dansker får mere ud af en eventuel lønstigning, men også, at man kan nøjes med mindre i rente, uden at ens opsparing bliver udhulet.

I Bank Norwegian kan man få 0,85 procent i rente, hvilket altså er et stykke over inflationen. Er man klar til at binde sine penge i et år eller mere, kan man få en rente på op til 1,25 procent i Santander Consumer Bank.

»Det kan undre os, at der ikke er flere, der er skiftet over til de her banker. Men det skyldes nok den generelle misforståelse af, at man ikke kan få noget i rente, og at man desuden tænker, at det er besværligt at skifte, hvilket det ikke er, da det blot kræver 5-10 minutters arbejde på nettet,« siger Peter Jensen.

Fælles for nichebankerne er, at de typisk har en forretning bestående af opsparing og forbrugslån. Og for at finansiere forbrugslånene tilbyder de så en højere rente.