Med denne guide får du indblik i, hvordan du scorer formue på nye rentesatser. Er omlægning relevant for dig? Du får også overblik over TÆNK Penges test af omkostninger i forbindelse med hjemtagelse af lån.

Vidt forskellige gebyrer og stor forskel i prisen gør det svært for forbrugeren at gennemskue, hvad det koster at lægge lån om hos realkreditinstitutterne.

Ekspeditionsgebyr og låne­ sagsgebyr, kursskæring og kurtage. Realkreditinstitutterne lægger på for­skellig vis en række om­kostninger på boligejere, der handler realkreditlån.

Da prisen på enkeltstående gebyrer og services i forbin­delse med en låneomlægning kan variere med op til 95 procent, og en del af omkostningerne er skjulte, har forbrugeren svært ved at sam­menligne omkostningerne. Det kan gøre det svært at vurdere, hvor en låneomlægning er billigst, og om den reelt giver mening for den enkelte boligejer. Det viser en test af omkostningerne i de tre realkreditinstitutter BRFkredit, Nordea Kredit og Nykredit/Totalkredit, som TÆNK Penge har foretaget.

Det får du i denne PLUS-pakke:

- Scor en formue på nye lån
- Prisen på en omlægning er sort snak
- Omkostninger i forbindelse med hjemtagelse af lån
- TÆNK Penge anbefaler tildeles ikke
- Er omlægning relevant for dig?

Se også: "Miniguide: Tjen penge på dit gamle rod" (12 kr.), "Spar en månedsløn hvert år" (12 kr.), "Rækker din pension hele livet" (19 kr.)

FÅ MERE PLUS FOR PENGENE

Du kan nøjes med at købe adgang til kun denne artikel. Ved at tegne et månedsabonnement på 29 kr. eller årsabonnement på 249 kr. får du ikke bare adgang til denne artikel, men fri adgang til alt indhold i PLUS med flere hundrede guider, artikler og databaser. Abonnementet kan også bruges i PLUS på b.dk/plus. Du kan bruge samme login i begge PLUS-butikker og få adgang til endnu mere. Få artikler i PLUS er ikke omfattet af abonnement.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her