Fredag morgen stod det klart, at Storbritannien har stemt for at forlade EU. Det har allerede haft stor betydning for aktiekurser verden over, og det britiske pund er faldet omkring 10 procent.

Vendinger som 'finansielt blodbad' er allerede blevet brugt om konsekvenserne af Storbritanniens valg om at forlade EU. Samtidig lyder meldingerne, at kursen på pundet ikke har været svagere siden midten af 1980'erne.

For dig som forbruger kan det dog være en ganske god ting, hvis du planlægger en rejse til England i nær fremtid.

Det fortæller forbrugerøkonom hos Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

»Pundet er faldet op mod ti procent her til morgen, og det er det største fald i mange år. Når pundet falder, så bliver det billigere for os, hvis vi vil en tur til England,« fortæller hun til BT.

Det bliver især billigere at tage til Storbritannien, fordi vi får mere for de penge, vi bruger på ferien, om det er på shopping, byture eller restaurantbesøg.

»Hvis vi vil på shopping i London, så bliver det billigere for os, hvis vi skal have en Burberry-frakke eller en Mulberry-taske eller have en øl på pubben. Så for os som turister bliver det billigere lige her og nu, og det er jo godt nyt, hvis man har planlagt sommerferie i England,« forklarer Ann Lehmann Erichsen.

Hun understreger også, at det bliver billigere for os at importere varer, men omvendt dyrere at eksportere til England.

Selvom det bliver billigere at opholde sig i England, har lavprisflyselskaberne Easyjet og Ryanair tidligere været ude og advare mod, at det kan påvirke priserne på deres flyruter.

Grundlæggeren af Easyjet Sir Stelios Haji-Ioannou sagde tidligere på ugen til britiske Daily Mail, at det sagtens kan betyde højere billetpriser. Ryanair har tidligere meldt det samme ud, ligesom selskabet har lavet kampagne med billigere billetter, der skulle få folk hjemme for at stemme 'remain', så Storbritannien kunne blive i EU.

Hos skandinaviske SAS er man stadig meget afventende i forhold til, hvordan Storbritanniens nej til EU vil påvirke flytrafikken.

»For vores passagerer vil afstemningen i Storbritannien ikke påvirke trafikken til og fra UK på dette tidspunkt. Vi flyver, som vi plejer, og der er ikke noget anderledes ved rejsen til Storbritannien. Man skal stadig huske sit pas som altid, når man flyver til Storbritannien. Vi forstår, at der nu skal være en række politiske drøftelser mellem EU og Storbrittanien. Vi afventer udfaldet af dem og holder selvfølgelig vores passagerer opdateret, hvis der skulle blive ændringer i fremtiden,« siger pressechef i SAS, Mariam Skovfoged.

Hos lavprisselskabet Norwegian er man ærgerlige over, at Storbritannien forlader EU, men man forholder sig afventende og satser stadig på at kunne holde det lave prisniveau.

»Som andre virksomheder afventer vi nu, hvordan Storbritannien vil trække sig ud af EU og betydningen heraf for luftfartsbranchen. Når det er sagt, er Storbritannien og London et af Norwegians vigtigste markeder, og derfor er vores vækstambitioner her uforandrede. Det er for tidligt at sige noget om de konkrete konsekvenser,« forklarer Daniel Kirchhoff, Informationschef hos Norwegian, i en mail til BT.