På trods af krisen tyder det på, at vi ikke sparer på julen i år. Alligevel kan du spare op mod 50 % på julens mest populære ønsker - hvis du ser dig godt for. Du får også en guide til julehandel på nettet, og så kan du blive lidt klogere på reglerne for returnering af dine julegaver

Hvis ikke julen står for døren, så gør julehandlen i hvert fald. 

I denne BT PLUS-pakke får du:

  • Find de billige julegave på nettet
  • Julegave-sites
  • Julegaver til halv pris
  • Guide til julekøb på nettet
  • Gaver til kvinden, manden, børnene og bedste
  • Planlægning skaber julefred
  • Sådan er dine bytte-rettigheder

Med et BT PLUS-abonnement får du adgang til alle guider til en bedre jul og meget mere. Du kan blandt andet læse om: 

På strøget i København er butikkerne klar til for alvor at skyde julehandlen i gang, og over menneskemylderet i gaderne hænger gran- og lyskæderne tungt i det lette snevejr. Men hvordan bliver julehandlen så i år?

BT er gået på gaden for at tage temperaturen på julehandlen og for at høre om de handlendes og forbrugernes forventninger. Hos Bog & idé på Købmagergade forventer man en rolig begyndelse på julehandlen, men en hektisk afslutning. Butiksejer Christian Holme fortæller, at han forventer, at de sidste 14 dage bliver hektiske og ikke mindst den 22. december, som traditionelt set er den mest travle for boghandlen.

Ekstra personale

- Det bliver stort! Jeg har indkaldt ekstra personale i de sidste to uger for at være på den sikre side. Vi forventer en stor bog-jul, siger Christian Holme og fortæller videre, at han fejrer boghandlernes store ’J-dag’.

Det er, at Jussi Adler-Olsens femte bog i den populære krimiserien om Afdeling Q udkommer. ’Marco Effekten’, som bogen hedder, udkommer i et rekordstort oplag på 150.000 eksemplarer, og boghandlernes ’J-dag’ vil uden tvivl betyde ekstra mange bøger under juletræet i år.

Lover større julegaver

Optimismen hos Bog & idé på Købmagergade er da heller ikke helt ude i granskoven. Ifølge cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian kradser krisen nemlig ikke helt så meget, som den har gjort.

- Som det ser ud lige i øjeblikket, tyder det på, at forbruget i julen bliver lidt højere end sidste år, blandt andet fordi vi har set en vis vækst i forbruget gennem 2012. Så der bliver formodentligt også lidt større julegaver, siger cheføkonom Steen Bocian.

Han forklarer, at selvom det månedlige rådighedsbeløb er faldet for den almindelige dansker, så kan der være andre faktorer, som den lave rente og efterlønsudbetalingen, der gør, at folk denne jul alligevel griber til lommerne.

- Det bliver i en krisesammenhæng en ikke helt ringe jul, når vi måler på julegavernes størrelser. Men vi er ikke tilbage til tiden før krisen, siger Steen Bocian.

'Det bliver, som det plejer'

Der er dog ikke meget, der tyder på, at julen bliver meget anderledes end tidligere. Leila Andersen, 52 år, fortæller, at der hverken er sparejul eller forbrugsfest på programmet denne jul.

- Det bliver ligesom, det plejer at være - sådan cirka midt imellem, siger Leila Andersen, som holder jul med familien i Horsens.

- Det bliver som altid. De små får gaver for ca. 500 kr., fortæller Astrid Berg, 43 år, som skal holde jul i Hillerød med familien.

- Det bliver ganske, som det plejer. Vi bliver 9-10 stykker og holder jul i Tårnby, siger Preben Tønnesen, som fortæller, at han bruger omkring 3000 kr. på julegaver.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, fortæller, at han bruger 7-8000 kr. på julegaver op til den store aften, som i år skal afholdes i familiens sommerhus ved Skælskør.

- Julen er en stor ting i vores familie - specielt i år, fordi vi har fået det første barnebarn, fortæller Frank Jensen.

Her kan du købe dig adgang til BT PLUS' store juletillæg, hvor du blandt andet kan læse alt om gavehandel på internettet, samt få en masse ideer til julegaver til ham, hende - og børnene. Du kan også blive lidt klogere på dine bytterettighederne.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her