KØB PLUS!

Vrede kinesere: Dansker kostede medalje

Den danske badminton-dommer, Torsten Berg, var skyld i at en kinesisk badmintonspiller missede en bronzemedalje, mener den kinesiske landstræner.

Torsten Berg har haft et turbulent OL indtil videre. Han blev midtpunktet i denne uges store skandale, da otte badmintonspillere blev smidt ud af OL, da de alle forsøgte at tabe deres kamp med vilje. Her var Torsten Berg undervejs på banen og truede spillerne med diskvalifikation, hvis ikke de tog sig sammen.

Søndag er Berg igen kommet i fokus, da han var dommer i kvindernes bronzekamp i singleturneringen. Undervejs måtte Wang Xin trække sig med en skade, og ifølge den kinesiske træner, Li Yongbo, var det Torsten Bergs skyld, at Xin blev skadet.

- Da Wang spurgte dommeren om lov til at få tørret sved af banen, afslog han det, og det var derfor, hun gled og blev skadet, siger træneren ifølge Ritzau til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

- Det var latterligt. En spiller, der bruger tid på at tørre sved væk fra ansigtet, kan blive mistænkt for bevidst at trække tiden. Men når der er sved på gulvet, skal en dommer altså give lov til at få det tørret væk, siger Li Yongbo ifølge Ritzau. 

Wang Xin havde vundet første sæt og var på vej mod en bronzemedalje, da hun måtte trække sig i andet sæt. Kinas holdlæge forklarer, at det var en helt ny skade, som Xin pådrog sig på grund af uheldet, der var foranlediget af sveden på banen.

Læs også: