De spanske håndboldkvinder sikrede bronze efter drama med 20 minutters overtid

Spanien sikrede sig bronzemedaljerne i kvindernes håndboldturnering efter et vildt drama. der måtte to gange forlænget spilletid til, før de spanske kvinder kunne fejre deres fiesta med en 31-29 sejr

De to hold mødte til bronzekampen med vidt forskellige forudsætninger.

Koreanerne har vundet seks medaljer ved de seneste syv OL-turneringer, mens de spanske kvinder aldrig har stået med en OL-medalje om halsen

Samtidig er koreanerne kommet til London efter tre måneder i træningslejr. Det kan lade sig gøre, fordi 13 af de 14 spillere i truppen til daglig spiller i den nationale liga.

To af spillerne var faldet fra til bronzekampen på grund af skader. Kim blev knæskadet i den allerførste kamp, mens Sim fik en håndskade i semifinalen mod Norge.

Det forhindrede nu ikke koreanerne i at komme foran med 11-7, før spanierne scorede seks mål i træk.

Inden de to danske dommere Lars Ejby Pedersen og Per Olesen fløjtede til pause, var der dog udlignet til 13-13. Det var i øvrigt Lars Ejby Pedersens sidste kamp. Nu vil han satse på sit kommunal-politiske arbejde.

Efter pausen kom Spanien foran 20-16, men det lykkedes at smide den føring væk. Spanierne misbrugte i de sidste fire minutter to straffekast, og så måtte man efter 24-24 ud i forlænget spilletid.

De første to gange fem minutter endte 4-4, og så måtte spillerne i gang med yderligere 10 minutter. I de sidste minutter af den ordinære tid samt i de 20 minutters overtid misbrugte koreanerne fem straffekast i træk.