De danske håndboldkvinder fik trods en ujævn start en sejr mod Sverige i holdets første kamp ved OL.

Håndboldpigernes OL-ambitionerne om at hente medaljer til Danmark lever.

Det stod klart, efter at holdet vandt nøglekampen mod de svenske naboer med 21-18 i Copper Box ved OL i London.

Sejren giver vital dansk selvtillid konstaterede en af Danmarks bedste, Rikke Skov.

- Det er klart, at det giver selvtillid i truppen, og det kan vi tage med videre i turneringen, sagde hun efter kampen til TV2.

Det var hverken kønt eller sprudlende, men alligevel særdeles vigtige point for det danske landshold i bestræbelserne på at avancere fra det, der er blevet kaldt en olympisk skrækpulje i damernes håndbold-turnering.

Opgørets første halvleg bar tydeligt præg af at være en åbningskamp og spillet var langt under vanligt niveau. Og især danskernes angrebsfase var til tider ganske rodet, mens skytterne manglede kvalitet i afslutningerne.

Specielt Ann Grete Nørgaard fremstod som en dansk synder med både brændte straffekast samt oplagte scoringsmuligheder. Og det var især den danske ineffektivitet, som var årsag til, at svenskerne kunne gå til pausen med en føring på 10-8.

Anden halvleg begyndte, som første sluttede, med svenskerne et lille skridt foran Danmark på såvel måltavlen som på banen. Men lidt over midtvejs i halvlegen kom de danske damer dog for alvor ind i kampen og vendte svensk til dansk føring, og derved blev det.

Det var specielt de rutinerede kræfter, der tog teten på det danske hold. Således stod Karin Mortensen stærkt, mens Rikke Skov fyldte meget som både general i forsvaret og skytte i angrebet.

Danmark møder på mandag Sydkorea i holdets næste kamp i pulje b. Her er håndbold-pigerne parret med Sverige, Sydkorea, Frankrig, Norge og Spanien.