KØB PLUS!

Otte badminton-spillere smidt ud efter skandale

Alle otte badminton-spillere som i går var involveret i kampe, hvor de spillede for at tabe, er blevet smidt ud af OL.

Badmintonforbundet har onsdag middag truffet en afgørelse i sagen mod i alt otte badmintonspillere, som har spillet for at tabe. Sagen er faldet ud sådan, at alle otte er blevet diskvalificeret fra OL, selvom de alle havde kvalificeret sig til kvartfinalerne, som skal spilles allerede senere i dag.

Det oplyser den engelske avis The Telegraph.

Sagen startede onsdag, da man i to double-kampe opdagede, at spillerne spillede for at tabe. De servede med vilje i nettet og var tydeligvis ikke interesseret i at vinde kampen. Årsagen var, at de med et nederlag i deres sidste gruppekamp ville få en nemmere modstander i kvartfinalerne, og derfor lod de sig tabe.

Den danske referee Torsten Berg stoppede undervejs kampene og sagde, at de ville blive diskvalificeret hvis de fortsatte stilen. Det blev dog ved truslen, og spillerne fik lov til at fortsætte. Efter kampen blev der dog oprettet en sag, og her til formiddag har en disciplinær høring afgjort, at de alle sammen skal tages ud af OL. Det vides endnu ikke, hvem der overtager pladserne for de fire kvartfinaledeltagere.

Torsten Berg fortæller til sporten.dk, at det endnu ikke kan besluttes, hvem der skal overtage kvartfinalepladserne.

- Der ligger en appelmulighed, og indtil det er afklaret om dommen bliver appelleret, så kan vi ikke komme videre, siger Berg, som er glad for, at badmintonforbundet har vist en klar linje for sporten.

- Det er vigtigt, at vi viser, at badminton er en ren sport. Vi har stort set ikke haft nogle dopingsager, og vi vil ikke tillade andre problemer. Der er en ren sport.

- Når folk lader hånt om ånden og reglerne i badminton, så er det godt, at der bliver slået ned, siger Torten Berg.

De otte spillere er Wang Xiaoli og Yu Yang fra Kina, Greysia Poli og Meiliana Jauhari fra Indonesien og de to sydkoreanske par Jung Kyung-eun og Kim Ha-na, og Ha Jung-eun og Kim Min Jung.

Afstemning