KØB PLUS!

Nu er Joachim B. Olsen OL-sølvvinder

Den tidligere kuglestøder, nu politiker, Joachim B. Olsen, træder på grund af dopingafsløringer en trin op ad sejrsskamlen

Den olympiske komité, IOC, har i dag diskvalificeret fire OL-medaljevindere fra OL i Athen i 2004. IOC har påny analyseret dopingprøverne, som atleterne afleverede tilbage i 2004, hvoraf en af de positive prøver viser sig at tilhøre ukraineren Yuri Belonog, som dengang blev olympisk mester i kuglestød. Det skriver IOC i en pressemeddelse.

Han er nu diskvalificeret og bliver derfor slettet i OL-historiebøgerne. Det betyder, at danske Joachim B. Olsen nu er OL-sølvvinder i kuglestød, og ikke bronze, som han oprindeligt fik.

De tre andre atleter er Svetlana Krivelyova, russisk bronzevinder i kuglestød, Ivan Tsikhan, hviderussisk sølvvinder i hammerkast og Iryna Yatchenko, hviderussisk bronzevinder i diskoskast.

I alle fire tilfælde har IOC beordret de nationale olympiske komitéer i Ukraine, Rusland og Hviderusland til at returnere medaljer og diplomer, der blev tildelt atleterne i 2004 så hurtigt som muligt.