Mexico vandt finalen i den olympiske fodboldturnering med 2-1 over Brasilien.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>For øjnene af 90.000 tilskuere på gigantiske Wembley Stadium i Londons nordvestlige bydel var brasilianerne ellers den spilstyrende part.

Til gengæld var mexicanerne mere effektive.

På stort set den eneste scoringschance, som træner Luis Fernando Tenas tropper tilspillede sig de første 45 minutter, kom Mexico foran 1-0.

Det skete efter blot 30 sekunders spil, hvor Oscar Peralta med usvigelig sikkerhed sendte bolden i netmaskerne efter Brasiliens defensiv forinden havde leveret et par nervøst betingede boldtab.

På forhånd var Brasilien udpeget som favoritter til guldet.

Men OL-turneringen har aldrig været sydamerikanernes livret. To gange - i 1984 og 1988 - har de kvalificeret sig til finalen. Men i begge tilfælde er det blevet til nederlag.

Det hurtige føringsmål betød, at Mexico valgte at satse defensivt. Og det skulle vise sig at være en klog disposition. Brasiliens offensiv var nemlig langt fra velfungerende, og en spiller som højt profilerede Neymar fra Sao Paulo-klubben Santos fik aldrig for alvor vist, hvorfor han sættes i forbindelse med blandt andre FC Barcelona.

Efter pausen fortsatte Brasilien sit pres mod det mexicanske mål. Men ikke desto mindre var det Mexico, der et kvarter før tid kom foran 2-0, da Oscar Peralta på hovedstød fulgte første halvlegs fuldtræffer op med endnu én.

Til daglig spiller Oscar Peralta i Torreón-klubben Santos Laguna. Men efter sin succes i OL-finalen vil han utvivlsomt blive tilbudt en økonomisk attraktiv kontrakt af en europæisk storklub. Spørgsmålet er imidlertid om han siger ja. Fodboldinteressen i Mexico er enorm. Kampene i den bedste liga følges i gennemsnit af 28.000 tilskuere. Der spekuleres således i, om Oscar Peralta har lyst til at vinke farvel til dette.

I kampens afsluttende fase lykkedes det for Brasilien, at skabe spænding om resultatet.

Et minut inde i dommerens tillægstid reducerede Hulk til 1-2. Efterfølgende havde Oscar chancen for at udligne til 2-2. Men hans hovedstød strøg over mål, hvorefter kampen blev fløjtet af.