Amalie Dideriksen ligger nummer fire, efter at tre af de seks omnium-discipliner er kørt.

Rio de Janeiro. Cykelrytteren Amalie Dideriksen har lagt fornuftigt ud i kvindernes omnium-konkurrence på cykelbanen ved OL i Rio.

Den 20-årige dansker blev nummer fire i 3000 meter forfølgelsesløb efter at være blevet nummer syv i den første disciplin, scratch.

Dermed rykker hun fra syvendepladsen og op på en delt fjerdeplads i cykelsportens sekskamp.

Dideriksen cyklede de 12 omgange på banen med en gennemsnitsfart på 51,4 kilometer i timen og var med tiden 3 minutter og 30,264 sekunder blot seks hundrededele af et sekund fra tredjebedste tid.

Hun kunne dog ikke røre den forsvarende mester, Laura Trott fra Storbritannien, der satte alle konkurrenterne eftertrykkeligt på plads med tiden 3 minutter og 25,054 sekunder.

Danskeren kvalificerede sig til OL, da hun i marts blev nummer ti i omnium ved VM på bane. Ved den lejlighed vandt Amalie Dideriksen scratch-løbet.