KØB PLUS!

Lasse Norman: Det føles fantastisk

OL-guldvinderen Lasse Norman Hansen: - Jeg formår at hive en kæmpe stor kanin op ad hatten, og det føles fantastisk. Jeg ville det her.

Man vidste godt, at han kunne køre stærkt, for det har han allerede vist ved flere lejligheder på 4000 meter-holdet, men kun få må have vidst, at han kunne køre så stærkt, at det ville blive til OL-guld i omnium. Ikke engang ham selv vidste, at der var så meget power i benene og kløgt i hovedet.

- I min vildeste fantasi havde jeg set mig selv køre på podiet som en kneben bronzemedalje. Jeg følte mig rigtig træt efter holdløbet, men jeg formår at hive en kæmpe stor kanin op ad hatten, og det føles fantastisk. Jeg ville det her, sagde Lasse Norman.

Efter en nervepirrende dag og et kæmpe drama viste den kun 20-årige rytter iskold ro, da han i løbet af i går satte sine konkurrenter til vægs. Han kom ind til dagen på en femteplads efter de tre discipliner lørdag, men endte så altså på en førsteplads.

Men i nogle sekunder under scratch-løbet, den andensidste disciplin, var det hele ved at smuldre. Sammen med forhåndsfavoritten Ed Clancy var han ved at slå et hul ned til feltet, men en misforståelse mellem de to sendte Lasse Norman Hansen i gulvet.

Og her begyndte så det, der har potentialet til at skrive sig ind i dansk historie som en af de mest hårdt tilkæmpede og heroiskt erobrede OL-guld.

- Jeg blev slået helt ud i scratch og troede , at jeg havde smidt alt på jorden, sagde Lasse Norman Hansen. Forslået, blødende og frustreret kom han hurtigt på banen og fik en god fornemmelse, men smerterne var der.

- Det gjorde meget ondt. Mest ryggen. Jeg landede og slog bagsiden af hoften, og oppe ved skulderbladet slog jeg mig rigtig meget. Knæ og albue fik nogle rimelige hårde stød og er rimeligt hævede. Men det gør ikke noget.

Nej, det gjorde nemlig ikke noget, for i stedet for at slå op i banen og bare gennemføre, så bankede han derudad og fik på ren kraft slået et hul til to af de andre store favoritter til den samlede sejr. Og helt alene fik han taget en omgang på dem.

- Det er sjovere at vinde. Det er kun tabere, der giver op, sagde Norman selv om, hvad der drev ham.

- Adrenalinen og vreden giver altid lidt ekstra kræfter. Jeg blev rigtig vred, da jeg styrtede, fordi jeg troede, jeg havde smidt det hele, men jeg vinder det hele tilbage på feberkørsel. Der var ingen anden udvej, og så måtte det bære eller briste.

Og det bar. I dagens første disciplin, 4000 meter forfølgelsesløb, havde han kørt resten af feltet agterud, og så var det ’bare’ om at brænde en kanon-tid af på den sidste disciplin, 1000 meter på tid. Før den lå han på en delt førsteplads med Elia Viviani og Bryan Coquard, men de kunne intet stille op mod danskeren.

Hele weekenden havde han kørt hurtigere end dem i de discipliner, der gælder tidskørsel, og det gjorde han igen.

Han fyrede dne bedste 1000 meter på tid af i sit liv, og det gjorde han i ny dansk rekord. Dansk guld var sikret, og det var en af dem, vi slet ikke havde regnet med. Ikke engang Lasse Norman Hansen selv.