KØB PLUS!

Kapgang endte i vildt drama

Efter 50 km i solen måtte dehydrerede kapgængerne hjælpes væk i kørestole. Russeren Sergey Kirdyapkin vandt guldet.

For det utrænede øje ser det blot spøjst ud, når voksne mænd vralter af sted på en lukket rute midt i London. Men det er skam alvor, og det er særdeles krævende og dramatisk, når kapgang bliver afviklet.

Lørdag formiddag blev 50 km kapgang afviklet, og det blev vundet af russeren Sergey Kirdyapkin, som gik de 50 km i tiden 3.35.59. Det var olympisk rekord. Godt gået.

Russeren gik - bogstaveligt talt - i udbrud på den sidste del ruten og gik alene over stregen i en ny rekordtid.

Men både før og efter han kom i mål, var der dramatik for alle pengene. Dels blev mange kapgangere diskvalificeret undervejs, da de fik deres tredje og skæbnesvangre advarsel, hvilket hele tiden ændrede på stillingen. Advarslerne blev givet, når kapgangerne blev taget i ikke hele tiden at have mindst en fod på jorden, som reglerne kræver.

Men det mest dramatiske skete, efter russeren var gået i mål. Herefter gik de øvrige kapgangere i mål spredt ud over lang tid, og adskillige af dem var tæt på at kollapse fuldstændigt, da de nåede målstregen.

Flere hjælpere transporterede de udmattede kapgængere i kørestole fra målstregen, hvor gængerne var faldet omkuld. Herfra blev de kørt væk for at komme til sig selv igen.

Slemt så det blandt andet ud for japanske Koichiro Morioka, som slet ikke var i stand til at stå på sine egne ben.

Læs også: