KØB PLUS!

Jan Ø. Jørgensen med hjerteproblemer

OL betyder så meget for Jan Ø. Jørgensen, at hans fysiske problemer er på retur.

Siden sidste sommer har badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen været igennem flere personlige tragedier, end mange oplever på 10 år.

Moderens dødsfald, hjerteproblemer og efterfølgende angstanfald har ramt den 24-årige nordjyde. Men udsigten til en OL-drøm har pludselig forvandlet ham.

- Mit hjerte har ikke slået kraftigt siden maj, hvor jeg fik at vide, at jeg skulle til OL, siger Jan Ø. Jørgensen.

Singlen har ellers døjet med en alvorlig hjertefejl, der blev opdaget under en kamp i det sene efterår 2011. Hjertet slog ganske enkelt dobbeltslag og gjorde ham særdeles skidt tilpas. Faktisk troede han flere gange, at han skulle dø. Lægerne havde også konstateret, at hans hjerte var stort, men Jan Ø. Jørgensen ville leve videre.

Det tog dog tid at fatte, og undervejs blev han sendt igennem et angstanfald, fordi han ikke kunne slippe tanken om døden lige om hjørnet.

Samtidig var Jan Ø. Jørgensen under maksimalt pres, hvis han skulle nå med til OL, som altid har svævet over ham som et muligt højdepunkt i karrieren. Badmintonspilleren klarede sig med slid igennem til London, og nu er fysikken under markant forbedring.

- Det er meget pudsigt, for efter jeg kom igennem til OL, er det ikke så slemt længere. Jeg er overbevist om, at det er oven i mit hoved, den har været gal. Det har været stress, der har tynget mig. Mit hjerte er stort, men mine tanker har gjort problemerne endnu større, siger Jan Ø. Jørgensen.

I dag går han så på banen og udlever drømmen. Målet er at gå videre fra puljen, og så kan alt vitterligt ske.

- Jeg føler mig klar. Alt det hårde arbejde er gjort, og jeg kan mærke sindssygt meget speed i benene. Nu glæder jeg mig bare, siger Jan Ø. Jørgensen.

Mens det for mange atleter til OL handler udelukkende om det sportslige, så er legene også en del af noget meget større for den 24-årige badmintonspiller.

- Det har taget ét år at nå hertil, og det har været en lang, sej periode at komme så langt. For mig betyder OL nok noget andet end mange andre. Det her er et punktum for en lang sej tid for mig med mange nedture, siger Jan Ø. Jørgensen.