KØB PLUS!

Grobund for dansk OL-skandale i håndbold

Turneringsstrukturen i håndboldturneringen åbner - ligesom i den famøse badmintonturnering - op for muligheden for at tabe kampe med vilje

Lad det først være sagt: Denne artikel er ikke skrevet med forventningen om, at Danmark vil indlade sig på at tabe dagens kamp mod Sydkorea med vilje. Men ikke desto mindre kan det vise sig at blive en stor fordel, hvis de gør.

Hvorfor så det? Jo, her kommer forklaringen, og nu gælder det om at holde tungen lige i munden:

Danmark vil gerne have andenpladsen i gruppe B, men den kan vi miste, hvis vi selv vinder over Sydkorea, mens Spanien vinder over Kroatien. Selvom Kroatien har spillet fantastisk, er det ikke usandsynligt, at de kan tabe mod spanierne, for kroaterne kan med dansk sejr over Sydkorea stadig blive nummer et med et nederlag på maksimalt fem mål.

Kroatien, Danmark og Spanien vil i så fald alle være på otte point, og så regner man placeringen ud efter indbyrdes kampe de tre hold imellem. Her er Danmarks målscore så ringe efter ydmygelsen mod Kroatien, at det vil blive til en tredjeplads i gruppen.

Men taber Danmark til Sydkorea, så er Kroatien - der kan afvente resultatet af Danmarks kamp, fordi de spiller senere - pisket til at gå ud og vinde over Spanien for at bevare den førsteplads, der giver en nem kvartfinalemodstander. Og det vil Kroatien naturligvis gerne. og en sejr over Spanien vil sikre Danmark andenpladsen.

Tredjepladsen derimod vil være dårligt nyt for Danmark. Så vil Wilbeks drenge, som det ser ud nu, skulle møde Frankrig i kvartfinalen (Island har allerede vundet den anden gruppe, red.), og selv hvis det skulle gå godt her, så ville Kroatien vente i semifinalen. Andenpladsen i gruppen vil sikre, at Danmark først i finalen vil kunne møde et af de to hold.

Helt speget kan det dog blive kl. 22.15 i aften, når Frankrig og Sverige går i gang med deres kamp, der er en direkte duel om andenpladsen i deres pulje. Vinderen vil møde treeren i den anden pulje - forhåbentlig Spanien - mens taberen vil møde Danmark. Men kommer man så forbi Danmark, vil man undgå Kroatien i semifinalen. Måske Frankrig synes, det kunne være meget rart.

Danmark spiller sin kamp mod Sydkorea kl. 15.30, Kroatien mod Spanien kl. 20.30 og Frankrig mod Sverige kl. 22.15.