KØB PLUS!

Fuglsang om OL-logistik: Katastrofalt

De danske cykelryttere fik delvist de Olympiske Lege ødelagt af Londons vanvittige trafik.

Kombinationen cykelsport og London er en håbløs cocktail. Det kan Jakob Fuglsang skrive under på. Mens det danske landsvejshold har opholdt sig ved OL, har de hver eneste dag sneglet sig af sted i bilkøer for at komme til og fra træning.

Skrækeksemplet er tirsdag, hvor de brugte seks timer på at komme frem og tilbage til enkeltstartsruten for at træne. Det har tæret på kræfterne, fortæller han.

- Da vi kørte hjem i går, var det en ren katastrofe, siger Jakob Fuglsang, der sidder med en bitter smag i munden efter et OL, hvor håbløs trafik satte dagsorden.

- Det er en slags malurt i bægeret. Det er knap så sjovt, når man bruger hele dagen på at sidde i en bil, for at køre 45 kilometer bag en motorcykel. Det er ikke optimalt.

Radioshack-rytteren blev onsdag nummer 15 i enkeltstarten og nummer 12 i linjeløbet tidligere.

- Med den måde det hele er organiseret på, som i går hvor vi sad seks timer i en bil, så er det svært at restituere ordentligt, så set i det lys er jeg tilfreds, siger han.

Fuglsang peger på, at det ikke er sportsligt forsvarligt at bo i OL-byen, hvis man har ambitioner om at komme på medaljeskamlen.

- De lande der satser på dette, som fx. Schweiz, bor ikke i OL-byen. Det kan man ikke, hvis man satser og man ved, man er klar. Så er det ikke optimalt. Men vi har forsøgt at få det bedste ud af de forhold, vi har haft.

- Det er en lektie til næste gang. I Rio er der også en tidsforskel at tage højde for, så skal man slet ikke bo i atletbyen. Det kunne lade sig gøre denne gang, fordi vi kom få dage før løbet og ikke skulle bo der længe. Men det er stadig ikke optimalt, siger han.

- Fejlen ligger hos UCI eller dem, der ikke har sørget for en fælles kortege ud til løbsruten. Men det lader jeg være op til Lars Bonde og Jesper Worre at brokke sig over, hvis de mener, det er på sin plads, siger rytteren med hentydning til landstræner Bonde og direktør Worre i Dansk Cykle Union (DCU).

Fuglsang blev til sidst så træt af trafikken, så han cyklede hjem til atletlandsbyen efter enkeltstarten. Det tog 70 minutter. Mekanikeren, der kørte samme rute i bil, kom hjem efter tre timer og 10 minutter, skrev Jakob Fuglsang onsdag på Twitter.

Læs også: