De sejrsvante franskmænd blev presset hårdt af et stærkt svensk mandskab i OL-finalesejr.

Seks finaler og seks sejre.

Det er den imponerende statistik for de franske håndboldherrer under træner Claude Onesta.

Men de sejrsvante franskmænd måtte virkelig slide, før den dramatisk OL-finale sluttede med sejr.

22-21 vandt Frankrig over et heroisk kæmpende svensk mandskab, der gjorde det langt bedre end forventet.

Sejrsmålet scoret af Luc Abalo 50 sekunder før tid, da det franske hold var en spiller i undertal.

Svenskerne fulgte godt med i første halvleg, og hvis ikke den franske målmand Thierry Omeyer havde taget godt fra, kunne det såmænd have stået uafgjort i stedet for en fransk føring på 10-8.

De franske spillere, der vandt guldet for fire år siden, havde sandelig også en betragtelig sejrspræmie at spille for. Hele 750.000 kroner er der pr spiller, mens hver svensker kunne hæve 30.000 for en sejr. Men så skulle der også trækkes skat.

På tilskuerpladserne sad Sveriges gamle cheftræner Bengt "Bengan" Johansson, der i 1992, 1996 og 2000 stod i en OL-finale med sit hold. men ingen af gangene lykkedes det for svenskerne at komme øverst på podiet.

Kim Andersson, der betragtes som svensk nøglespiller, havde ikke held med sine skud før pausen. Det var tydelugt, at Thierry Omeyer kendte Kim Andersson rigtig godt fra deres år sammen i THW Kiel. Det er sjældent, at Kim Andersson, der i øvrigt spillede sin sidste landskamp, går fra 30 minutters spil uden at have scoret.

35-årige Jerome Fernandez spilede også sin sidste landskamp. Det franske holds kaptajn viste sig som en særdeles farlig afslutter, når Nikola Karabatic eller Daniel Narcisse skulle have en pause.

Der var spekuleret meget i, hvem der skulle vogte det svenske mål. Johan Sjöstrand, der sættes i forbindelse med Kiel som afløser for Omeyer til næste sommer, blev foretrukket, og det var ikke noget dårligt valg.

Frankrig trak et par gange efter pausen fra med en tre måls føring, men hver gang kæmpede svenskerne sig tilbage. De ville bare ikke tabe, men måtte til sidst overgive sig.

foruden de overraskende sølvmedaljer kunne de glæde sig over, at Niclas Ekberg sluttede som turneringens topscorer med 50 mål. Men nu venter igen hverdagen, hvor Sverige ikke har kvalificeret sig til det forestående VM i Spanien.