KØB PLUS!

Dream Team olympiske mestre efter besvær

USA blev presset af Spanien i OL-finalen, men viste klassen til sidst og vandt 107-100.

Der var tårnhøje forventninger til USA's basketballhold ved OL i London.

Intet mindre end guld var nok, og Lebron James hentede lige netop dét hjem i dagens finale mod Spanien, der pressede amerikanerne i langt det meste af kampen.

Anført af storspillende Kevin Durant fra Oklahoma City Thunder og hans 30 point hev USA guldet tilbage til basketboldens moderland.

Pau Gasol havde en stor, stor kamp for Spanien. Til daglig spiller han i Los Angeles Lakers og stod blandt andet over for holdkammeraten Kobe Bryant i OL-finalen.

Gasol endte med 24 point, otte rebounds og syv assists. Den spanske forward/center dominerede under kurven og pakkede samtidig superstjernen Lebron James godt ind i løbet af kampen.

King James kom dog efter det og sluttede på 19 point.

Kampen var langt hen ad vejen både uskøn og velspillet på samme tid. Dommerne insisterede på at fløjte for selv den mindste forseelse, og der kom aldrig rigtigt flow i kampen.

Spanierne forsøgte samtidig at bruge den medicin, som Litauen tidligere på turneringen brugte til at dæmme op for amerikanerne; hårdt, fysisk spil, masser af rebounds og så bare lade USA skyde ude fra og krydse fingrene.

Taktikken virkede i store dele af kampen. USA var draget til OL uden de to stærkeste centerspillere, Andrew Bynum og Dwight Howard (de to har pudsigt nok lige byttet klub, så Howard spiller i Lakers fra den kommende sæson og Bynum i Magic), og spaniernen havde en klar højdefordel.

Alligevel fik amerikanerne sat trumf på i sidste periode og endte med at vinde kampen