KØB PLUS!

Bolt fik Twitter til at eksplodere

Foruden den hurtigste blev Usain Bolt også den mest omtalte atlet på Twitter under OL.

De sociale medier fik i høj grad sat deres aftryk på OL, akkurat som legene i London gjorde indtryk på brugerne i online-verdenen.

"Der har været mere end 150 millioner tweets om OL i de seneste 16 dage," meddeler folkene bag Twitter.

Alene åbningsceremonien kastede næsten 10 millioner tweets af sig, men også under selve konkurrencerne gik brugerne af det populære medie til tasterne.

Ikke overraskende var det Usain Bolt, der blev det helt store samtaleemne, og nyligt offentliggjorte tal taler deres tydelige sprog.

Da jamaicaneren sprintede sig til guldet på 200 meter-distancen i sidste uge, formåede brugerne af Twitter at omtale stjernen via sammenlagt 80.000 tweets i minutet. Det var ny rekord, og intensiteten overgik således den næstmest hektiske fase under de Olympiske Lege, der var finalen på 100 meter, hvor Bolt blev omtalt 74.000 gange i minuttet.

Dermed satte ikonet sig også på tronen af de sociale medier, selv om han langt fra var alene om at blive omtalt i det virtuelle univers. Også stjerner som Michael Phelps og basketidolerne, LeBron James og Kobe Bryant, fik en plads i top 10 på den konto.