KØB PLUS!

TV: Sådan fik han NFL-prøvetræning

  •  
1 2

En 27-årig nordmands kælne sparketeknik kan skaffe ham professionel kontrakt i USA

Norske Håvard Rugland spillede indtil for nylig fodbold på serie-niveau. Da hans hold blev nedlagt skulle han dog finde på noget andet at lave. Hans hårde skud fik ham til at lege med en amerikansk fodbold, og det udmøntede sig i september i en fire minutter lang youtube-video (se herover), hvor han fremviser diverse tossede tricks med den ovale bold rundt omkring i de norske landskaber.

Ruglands træfsikkerhed blev dog snart interessant for andre end de nærmeste venner, og flere amerikanske universitetshold viste hurtigt interesse for den 27-årige boldekvilibrist. Dette førte til et tre-ugers ophold i San Diego, hvor den tidligere NFL-spiller og nuværende kicker-træner Michael Husted tog den helt football-grønne nordmand under sine vinger. Og Husted nød, hvad han så.

- Han har et utroligt talent som kicker, og en kanon af en fod. Hvis han fortsætter med at udvikle sin teknik, kan han blive en af de stærkeste kickere i NFL, siger Husted ifølge VG.

De tre uger sluttede i denne uge med at Rugland prøvetrænede med NFL-holdet New York Jets, og nordmanden var naturligvis lykkelig for den oplevelse. Om fremtiden byder på football på fuldtid er dog svært at spå om, men håbet har Rugland i behold.

- Man føler selvfølgelig et vist pres ved en prøvetræning, men jeg synes at jeg formåede at holde nerverne i kontrol. Jeg tror at det faktum, at jeg ingen NFL-erfaring har, arbejder imod mig, men vi må se, hvad der sker. Jeg håber at få en kontrakt, så jeg kan kæmpe med om en plads i truppen. I sæsonoptakten skal 90 spillere skæres ned til 53, og bare en enkelt af disse er placekicker, der er min position. Så selv med en kontrakt er der lang vej at gå, før det bliver til NFL-spilletid, siger Rugland.

New York Jets begynder sæsonoptakten til april næste år, så der går lidt tid endnu, inden vi hører nærmere om nordmandens ægte Hollywood-eventyr.

Selvom nogle af youtube-videoens tricks ser nærmest usandsynlige ud, sværger Rugland på videoens ægthed. Han indrømmer dog, at han ikke klarede dem alle i første forsøg.

Læs også: