TV: 12-årig 'Bolt' i vild slutspurt

  •  
  • (Foto: Screendump fra Youtube)
1 2

Se videoen af sprinttalentet James Gallaugher, der omtales af sin egen træner som en 'freak'

Hver gang verden i den nærmeste fremtid kommer til at se en ung knægt løbe stærkt, vil spørgsmålet sikkert komme? Er han den nye Bolt?

Det pres vil 12-årige James Gallaugher også komme til at mærke efter en spektakulær YouTube-video af ham er kommet i omløb.

Den viser knægten som sidstemand i et stafetløb i en skolekonkurrence i den australske delstat New South Wales, hvor han overtager stafetten håbløst fra sin holdkammerat, mens en af modstanderne er omkring 20 meter foran ham.

Men først hamrer Gallaugher forbi sine omkring sig liggende konkurrenter for derefter at blæse op til og dernæst forbi den førende løber i ren Usain Bolt-stil.

Sidste år løb han utrænet og efter en dårlig start ind på andenpladsen ved de nationale australske mesterskaber , og der blev talentet opdaget. For drenge i den alder findes der ikke officielle verdensrekordmålinger, men Eurosport mener at vide, at Gallaughers 11,7 sekunder er den hurtigst registrerede 100-meter-tid for 12-årige i såvel USA som Australien.

Hans træner Scott Richardson, som selv har været en af Australiens hurtigste mænd, har aldrig set noget lignende i sine mange år i atletik:

- James er enestående. Jeg siger det ikke kun, fordi jeg er hans træner. Han er en 'freak', og jeg mener det i ordets bedste forstand, siger han til australske Daily Telegraph.

Scott Richardson kan dog få konkurrence i bestræbelserne på at gøre Gallaugher til en topsprinter. Fire klubber i den australske rugbyliga har nemlig stor interesse i at tilknytte den 12-årige hurtigløber.

Læs også: